Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1125 people
86352 users - nu online: 1125 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Eerste ‘lege’ boot op Botenparade


door Redaktie in Algemeen , 11 september 2015


De enige ‘lege’ boot bij de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride liet wereldwijd duizenden mensen, die niet in vrijheid bij de Gay Pride kunnen zijn, de Nederlandse vrijheid digitaal ervaren. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Gay Pride voer er een boot mee met daarop alleen een 360 graden camera die live beeld en geluid streamde naar iedereen die meekeek via Pridestream.org.

Met deze boot, mogelijk gemaakt door KPN, de organisatie van Amsterdam Pride en een groep creatieve bureau’s, kon iedereen ter wereld ervaren hoe het is om in vrijheid te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.

Een gevoel van vrijheid

“Hier in Nederland vinden we het heel normaal om ons vrij te voelen. Met deze boot maken we een statement: deze vrijheid is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Door de ervaring van de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride met de wereld te delen, willen we een stukje van het gevoel van vrijheid meegeven aan iedereen die dit niet kan of mag ervaren,” aldus Coen Olde Olthof, Senior Vice President Marketing & Online, van KPN. “KPN werkt mee aan het initiatief omdat wij vinden dat iedereen het gevoel van vrijheid en acceptatie moet kunnen ervaren. Dit zien we ook terug in KPN Pride. Dat is een vereniging van lhbt-werknemers van KPN wereldwijd die zich samen sterk maken om dat gevoel van acceptatie en vrijheid ook buiten KPN te verspreiden.”

Innovatieve technologie

De Pridestream paste innovatieve technologie toe: op de website pridestream.org kon iedereen wereldwijd inloggen en via een stream de Botenparade beleven alsof ze zelf op de boot stonden. Een volledige 360 graden camera gaf zowel beeld als geluid weer: de muziek op de boot en het toejuichen van de mensen langs de kant. Vanaf elk device kon iedereen volledig om zich heen kijken en ervaren hoe het is om mee te varen. Naast een camera is de boot voorzien van LED-schermen met video’s van mensen van overal ter wereld, die laten zien dat zij ook (virtueel) meevaren. Voor landen waar de Gay Pride niet vanzelfsprekend is worden er op de site een aantal privacy tools aangeboden zodat ook daar mensen kunnen meevaren.

Volgend jaar weer?!
  


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Eerste ‘lege’ boot op Botenparade

Redaktie, in Algemeen op 13 september 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 289
Meer van Redaktie

t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media