Back to Top
Woensdag 08 Apr
86426 users - nu online: 1053 people
86426 users - nu online: 1053 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bewoners Prinsengracht zijn overlast Canal Parade beu


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 01 september 2015


September alweer, ik heb altijd moeite met deze maand. De weermannen en -vrouwen spreken al over de nazomer en onontkoombaar zitten we weer snel op de 21-ste, het begin van de herfst en de aanvang van het grote sterven. Raar eigenlijk dat ik dit zit te schrijven terwijl het buiten bijna dertig graden en begin augustus is en iedereen het heeft over de verschillende Gay Pride Parades die de afgelopen maanden overal ter wereld gehouden werden.

De balans: één dode en vijf gewonden in Jeruzalem en vele gewonden bij het neerslaan van de Gay Pride in Turkije; over het wel en wee van deze mensen zullen we niets meer horen, maar ik kan me voorstellen dat deze mensen, die op een vredelievende wijze om aandacht vroegen en daarvoor werden neergestoken of geslagen, zich wel tweemaal bedenken alvorens nogmaals mee te doen.

Nee, dan Amsterdam, daar hebben ze heel andere zorgen. De opperschoonmaker van de stad, de VVD-er en wethouder Eric van der Burg begon als eerste op zijn twitter-accountje te zeiken over de troep die de mensen hadden achtergelaten. “Wat is de stad een vuilnisbelt, waarom hoort bij feesten toch niet altijd opruimen. Feesten JA! Er geld mee verdienen, ZEKER. Maar dan opruimen,” twitterde de wethouder van Zorg en Welzijn, Ouderen, Sport en Recreatie.

Ja, wat wil je nou, geld verdienen en een keurig schone stad achterlaten als er naar schatting zo’n 300.000 tot 650.000 mensen op bezoek geweest zijn!? En het opmerkelijke van dit domme geblaat is dat ik de man helemaal niet gehoord heb over de laatste Koningsdag, toen met vuilniswagens, bladblazers, veegwagens en veegmachines de medewerkers van de reiniging in totaal ongeveer honderd ton vuil van de straten moesten halen. Geen onvertogen woord van de wethouder hierover, maar voor de Gay Pride gelden voor deze man blijkbaar andere normen en waarden.

Na het voorzetje van de wethouder konden we er op wachten: De bewoners van de Prinsengracht zijn de overlast beu, die is verbonden met de Canal Parade van Amsterdam Gay Pride. De bewoners van de Prinsengracht, een dure plek om te wonen in Amsterdam, schreven een open brief aan de burgemeester. Ze klaagden over té luide muziek, wildplassen, het veel te traag en laat afgehaalde vuilnis, de verkeersoverlast op het water en op straat.
“Er worden enorme bedragen verdiend en na afloop wordt alle troep op kant of in het water gesmeten. Als je hier iets van zegt word je uitgescholden dat je dan maar ergens anders moet gaan wonen! Laat het een leuk initiatief blijven en geen commercieel evenement,” klonk het.

Even ertussenuit gaan willen en durven de bewoners niet, om hun huizen te beschermen tegen vandalisme en wildplassen. “We zijn het zat!”

De bewoners zijn het nu meer dan zat en gaan zich verenigen. Ze zijn niet tegen de optocht, maar wel tegen hoe die nu verloopt. Ze stellen in hun brief voor om de grachtenparade volgend jaar op de Amstel te houden, in plaats van op “hun” kwetsbare Prinsengracht. De brief eindigt dan ook met de vraag waarom de parade toch elk jaar plaatsvindt in een gebied dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Ik kan het gedeeltelijk wel met deze mensen eens zijn. Op Koningsdag gaat de gemeente dezelfde avond nog aan de slag om tonnen vuil op te ruimen, dus waarom met Canal Pride pas de volgende dag beginnen? Ik zou zeggen: Gemeente, gelijke monniken gelijke kappen, begin daar eerst eens mee.
 

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Bewoners Prinsengracht zijn overlast Canal Parade beu

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 01 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media