Back to Top
Dinsdag 07 Apr
86426 users - nu online: 947 people
86426 users - nu online: 947 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Na twintig jaar arrestatie homo moorden


door Redaktie in Historie & Politiek , 27 augustus 2015


De feiten speelden zich af in 1993 er werden toen vier roofovervallen gepleegd op homo's in het Kralingse Bos van Rotterdam. Twee slachtoffers kwamen daarbij om het leven, een derde raakte ernstig gewond en de vierde kwam er met de schrik vanaf. Het bos stond bekend als stiekeme ontmoetingsplaats voor homo's die nog in de kast zitten of gehuwd zijn met een vrouw.

slachtoffers Theo van Lente en Hans KapteinMidden juli werd er een 47-jarige man uit de Nederlandse gemeente Westland, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, opgepakt. Hij wordt er van verdacht de 56-jarige Theo van Lente en de 47-jarige Hans Kaptein te hebben vermoord. Beide slachtoffers kwamen uit Rotterdam, bezochten heimelijk de homo-cruiseplek in het bos en werden doodgestoken. Het coldcaseteam  dat enkele jaren geleden van start ging met een onderzoek naar onopgeloste moorden stuitte mede via het tv-programma 'Opsporing Verzocht' op de dader. Maar vooral ook door de nieuwe onderzoekstechnieken op veiliggesteld DNA.

De eerste moord vond plaats op 30 juni 1993 waarna kinderen in de bosjes van het Kralingse Bos het levenloze lichaam van de 56-jarige Theo van Lente vonden. Hij was door meerdere messteken om het leven gebracht. Vermoedelijk stierf hij omdat hij zijn autosleutels niet wilde afgeven aan de overvaller. Van Lente's auto werd een aantal dagen later in Soest terug gevonden, de auto was zwaar beschadigd.

Enkele maanden later werd de 47-jarige Hans Kaptein doodgestoken. Twee voorbijgangers in het bos hoorden 's nachts gekreun en dachten dat een koppeltje intiem bezig was. In werkelijkheid ging het om de doodstrijd van Kaptein. Eind 1993 stopten de roofovervallen plotseling. In de jaren daarna leverde het onderzoek niets op en verdween in de politiearchieven. Tot het cold case-team de zaak weer oppakte. De politie is nog steeds op zoek naar eventuele andere slachtoffers en getuigen.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Na twintig jaar arrestatie homo moorden

Redaktie, in Historie & Politiek op 27 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media