Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 926 people
86447 users - nu online: 926 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De laatste Ditjes en datjes rondom de GayPride


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 31 juli 2015

This article is also available in English


Amsterdam is wegens de wereldwijd bekendstaande tolerante houding een van de beste steden om in te wonen en te bezoeken voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT). De Amsterdam Gay Pride is met zijn 450.000 bezoekers in zijn soort een van de grootste Pride evenementen in Europa. Bovendien is Amsterdam de enige stad ter wereld die Pride viert met een uitbundige botenoptocht (Canal Parade) door de grachten.

De Amsterdam Gay Pride biedt een scala aan evenementen op zowel homo- als hetero-plekken, van dance-feesten tot filmfestivals, sportevenementen, cultuur en meer. Tijdens Gay Pride barst Amsterdam bijna uit zijn voegen door alle feesten, speciale evenementen en activiteiten.

De Canal Parade op zaterdag

Zorg dat je er vroeg bij bent. De goede plaatsen op de bruggen zijn al vroeg bezet, en mensen gaan al vroeg met campers en campingstoeltjes langs de kant zitten, dus wie het eerst komt, het eerst maalt.

De Canal Parade is het hoogtepunt van de Pride, met uitbundig versierde dekschuiten en net zulke uitbundige opvarenden en bezoekers langs de kant; deelnemers op tachtig boten zorgen voor een spetterende show met dj’s, opzienbarende thema’s en vooral heel veel lol, die aanstekelijk werkt bij alle toeschouwers op de oevers van de Prinsengracht en de Amstel. Tijdens de parade liggen ook tal van kleinere boten langs de grachten, die de feestvreugde verhogen.

Alternatieve Gay Pride evenementen

De Drag Queen Olympics is een jaarlijks spektakel met onderdelen als de Stiletto Sprint en de Handbag Toss, waarbij de looks net zo belangrijk zijn als het sporttalent. Alle dragqueens en -kings zijn van harte welkom om het speelveld bij het Homomonument te betreden.

Man of vrouw, de Amsterdam Gay Pride is er voor iedereen. Vrouwen kunnen terecht bij L-InfoPoints op een viertal locaties, Saarein, 't Mandje, VivelaVie en Bórdo. Transpersonen hebben een eigen locatie in het Manor Hotel. De evenementen zijn in principe voor alle leeftijden maar het Grey Pride-programma met debatten en optredens zijn specifiek gericht op een iets ouder publiek.

Art Rooijakkers presenteert Amsterdam Gay Pride - Canal Parade

En voor degene die geen mogelijkheid hebben de Pride te bezoeken, Op zaterdag 1 augustus verslaat AVROTROS voor de zesde keer de wereldberoemde botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride. Vanaf de Prinsengracht verzorgt Art Rooijakkers samen met side kick Richard Groenendijk dit jaar het commentaar op de jaarlijkse bonte botenparade. Art ontvangt verschillende gasten die zich inzetten voor homo-participatie.

Vanaf het water op een kleine sloep brengt Patrick Martens verslag uit van de versierde boten. Hij spreekt onder meer met bekende Nederlanders en buitenlandse sterren. Het verslag van deze Canal Parade is overdag live te volgen via NPO3.nl en op de Amsterdamse stadszender AT5 vanaf 14.00 uur.

Hou er rekening mee dat het openbaar vervoer in de binnenstad een probleem kan zijn om over parkeren maar helemaal te zwijgen. Het beste is om buiten de stad te parkeren en de metro naar de binnenstad te nemen.

Tram of bus als alternatief

Tijdens de werkzaamheden op Station Zuid, waardoor metro 51 niet rijdt en metro 50 alleen tussen Isolatorweg en Zuid, zijn er verschillende mogelijkheden om met tram of bus uw bestemming te bereiken:

Tram 4: Tram 4 biedt een rechtstreekse verbinding tussen de Zuidas/RAI en het centrum/Centraal Station.
Tram 5: Tram 5 rijdt vanaf Amstelveen Binnenhof via Station Zuid naar het Centraal Station. Tijdens de werkperiode rijdt tram 5 vaker dan normaal, ca. elke 5/6 minuten en is hét alternatief voor de haltes van metro 51 tussen Oranjebaan en De Boelelaan/VU, waar bus 55 niet stopt.
Tram 16 en 24 bieden een rechtstreekse verbinding tussen de Zuidas (Amstelveenseweg), het VU medisch centrum en het centrum/Centraal Station.
 


Meer info over bereikbaarheid:  op www.amsterdam.nl
website organisatie: pride.amsterdam
Volledige pride agenda: pride.gayamsterdam.com
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

De laatste Ditjes en datjes rondom de GayPride

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 31 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media