Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 859 people
86442 users - nu online: 859 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Deelnemers volop in voorbereiding voor elfde Drag Olympics


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 24 juli 2015

This article is also available in English


De kogel is door de kerk. De elfde International Drag Queen Olympics keren weer terug naar Amsterdam tijdens Gay Pride 2015! Op 31 juli aanstaande zullen de beste dragqueens en -kings van de wereld neerstrijken in onze sportieve hoofdstad om voor de eindoverwinning te vechten in het meest vooraanstaande evenement voor travo-atleten ter wereld.

Sportvrouwen en -mannen uit Brazilië, India, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Griekenland, de Verenigde Staten, Indonesië, Australië en Friesland hebben hun deelname aan het evenement al bevestigd, waardoor het aantal landen nu op dertig staat: een record voor deze moderne Spelen.

Bij het ter perse gaan van dit nummer is de Olympische vlam de grens al overgestoken in de buurt van Maastricht, aldus ooggetuigen. Door budgetproblemen in het land van oorsprong van de vlam, Griekenland, werd de vlam dit jaar onderweg naar Amsterdam bij een tankstation in het naburige Albanië ontstoken. De Duitse autoriteiten probeerde de vlam te doven, zonder succes overigens, omdat de vlam in Beieren een spoor van vernieling achter had gelaten.

De organisatrice en moeder van vijfenvijftig kinderen, Jennifer Hopelezz: “We zijn zo ontzettend trots dat de Drag Olympics weer naar de juiste gaststad is teruggekeerd. Als ik afga op de kwaliteit van de deelnemers verwacht ik dat er dit jaar enorm veel records aan zullen gaan. Maar we moeten niet vergeten dat de Olympics meer zijn dan alleen sport en winnen.

Haar, nagels en make-up zijn net zo belangrijk. Looks, instelling en outfits zijn naast accessoires als bijouterie, schoenen en handtasjes ook elementen waar de jury op gaat letten.

Dit jaar zullen de traditionele onderdelen, zoals de honderd meter Stiletto Sprint en het Handtasje Gooien, worden aangevuld door de nieuwe Olympische onderdelen Bitch Volleybal, de Hoelahoep en Twerking. De winnares van de Gouden Medaille van vorig jaar, de Australische Ms. Vicki Leaks, zal hoogstwaarschijnlijk weer haar aantrede doen in een ultieme poging haar titel te verdedigen.

De spelen staan open voor alle dragqueens en -kings, en iedereen met hakken die mee wil doen. Je kunt je alleen op de dag zelf registreren bij de Mad Housewife, vóór 18:45 uur. Make-up en de registratieprocedure beginnen om 17:00 uur, en de aftrap van de Spelen zelf is om 19:00 uur. Er zullen gekwalificeerde make-up-artiesten aanwezig zijn om de deelnemers te assisteren en als Eerste Hulp Bij Cosmetische Ongelukken te fungeren. Een gegarandeerde personal best dus!
Drag Queen Olympics
Homomonument, Westermarkt
Vrijdag 31 juli
19.00-21.00 uur
www.dragqueenolympics.nl

foto’s (c) Keiron Brand
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Deelnemers volop in voorbereiding voor elfde Drag Olympics

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 24 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media