Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 806 people
86442 users - nu online: 806 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Britse minister uit de kast


door Redaktie in Historie & Politiek , 21 juli 2015

This article is also available in English


De Britse minister van Onderwijs Nick Gibb heeft bekend gemaakt dat hij homoseksueel is en later dit jaar met zijn partner Michael Simmonds in het huwelijk treedt. Het nieuws komt als een grote verrassing, want Gibb en Simmonds blijken al 29 jaar een relatie met elkaar te hebben, die ze echter al die tijd geheim hebben gehouden – zowel voor politieke relaties, vrienden en familieleden.

Nick Gibbon (54) is minister van Onderwijs en sinds 1997 voor de Conservatieven parlementslid voor het district Bognor Regis en Littelhampton. Zijn partner Michael Simmonds is medeoprichter en directeur van opiniepeiler Populus.

Nick Gibb en Michael Simmonds hebben hun relatie bijna dertig jaar lang geheim gehouden. Ze hadden allebei een eigen woning, hoewel ze de meeste tijd wel samenleefden. Ze gingen ook niet samen naar officiële bijeenkomsten en nooit samen op familiebezoek. Gibb maakte zijn homoseksualiteit en relatie met Simmonds pas vorige week bekend aan zijn 79-jarige moeder. “Ik denk dat ze vanwege naar leeftijd aanvankelijk geschokt was, maar daarna heel begripvol”, zegt Gibb. “We zijn heel close, ze wil dat ik gelukkig ben. Voor haar is familiegeluk belangrijker dan wat dan ook.”

Gibb en Simmonds hebben elkaar midden jaren ’80 ontmoet toen ze midden twintig waren. Over de aard van zijn relatie zegt Gibb: “We hebben elkaar ontmoet in een andere tijd en dat heeft zijn stempel op onze relatie gedrukt, maar dat hinderde ons niet. Het was gemakkelijker om een relatie te hebben waar niemand van wist. Dat interesseerde ons niet, want we zijn allebei erg op onze privacy gesteld. We hebben allebei een succesvolle loopbaan, we waren gewoon bezig met ons eigen leven en waren gelukkig samen.”

Gibb en Simmonds waren nooit voorstanders van partnerschapsregistratie, omdat ze vinden dat er geen onderscheid gemaakt zou moeten worden tussen m/v-paren en paren van gelijk geslacht. Ze hebben daarom bewust gewacht tot het mogelijk werd om in het huwelijk te treden. Daarvoor hebben ze overigens ook praktische redenen. “Als een van ons ziek wordt en naar het ziekenhuis, zou het toch verschrikkelijk zou als je niet het recht zou hebben om er voor de ander te kan zijn”, zegt Gibb. Het paar trouwt waarschijnlijk in november.

Gibb stemde als parlementslid in 2013 voor de openstelling van het huwelijk. Hij behoorde daarmee tot de minderheid in zijn partij (127 stemden voor, 136 tegen en 5 onthielden zich van stemming). Gibb prijst premier David Cameron dat hij het initiatief genomen heeft om het huwelijk open te stellen in Engeland en Wales.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Britse minister uit de kast

Redaktie, in Historie & Politiek op 21 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media