Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1131 people
86352 users - nu online: 1131 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Pizza campagne voor dakloze homo's


door Redaktie in Algemeen , 05 juni 2015


In reactie op een campagne waarbij mensen geld doneerden aan een homofobisch koppel die tevens eigenaars zijn van een Pizza zaak is er een campagne gestart waarbij er inmiddels al 128,248 dollar is ingezameld voor dakloze Amerikaanse homo, lesbische, biseksuele en transgender jongeren.

Eerder was er in het nieuws het feit dat er in de Amerikaanse staat Indiana de Religious Freedom Restoration Act was aangenomen, en daardoor kwamen de eigenaars van Memories Pizza uit Walkerton, Indiana in het nieuws, omdat ze lieten weten dat ze onder de nieuwe wet géén holebi koppels willen bedienen. En dat ze al zeker geen homohuwelijken zouden toestaan in hun zaak.

Omdat de Pizzeria werd geboycot organiseerden enkele homofoben een geld inzamelingsactie waarbij al 800.000 werd ingezameld.

De eigenaars van de Pizza zaak sloten hun zaak kort nadat ze hoorden dat de Religious Freedom Restoration Act werd aangepast enkele dagen nadat hij van kracht ging. Aan de wet is nu toegevoegd dat men niet mag discrimineren op basis van religieuze vrijheid tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. En dat is niet naar de zin van de eigenaars van de Pizzeria.

Maar omdat er dus ook veel mensen bestaan die niet anti holebi zijn is er een tegen actie ontstaan in de vorm van een campagne waarbij men geld inzamelt ten voordele van Amerikaanse dakloze homo, lesbi, bi en trans jongeren. Namelijk het True Colors Fund van zangeres Cyndi Lauper. In de eerste vijf dagen van de campagne kwam er al 5.000 dollar binnen en ondertussen zamelde men op korte tijd al 128,248 dollar in.

De pro holebi & trans campagne kreeg de naam Pizza4Equality 
BEKIJK OOK

Roddel Nieuws


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Pizza campagne voor dakloze homo's

Redaktie, in Algemeen op 07 juni 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


See you Next Year!
25 juli- 2 augustus, 2020Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 285
Meer van Redaktie

Blend


the newest gay bar in Amsterdam

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media