Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 826 people
86442 users - nu online: 826 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amerikaanse staat verwerpt homofobe wet


door Redaktie in Historie & Politiek , 16 mei 2015

This article is also available in English


De in de Amerikaanse staat Indiana aangenomen homofobe wet zal worden aangepast en wel zo dat men daarbij homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders gaat beschermen.

Indiana had eerder de Religious Freedom Law aangenomen. Hiermee kunnen mensen anderen mensen discrimineren op basis van religieuze vrijheid. Er kwam veel protest tegen de wet omdat vooral holebi's en transgenders het slachtoffer zouden kunnen worden van de wet. De protesten kwamen ook van grote bedrijven zoals Apple en Walmart en tal van beroemdheden. Dat komt omdat onder de wet bedrijven, organisaties en anderen zouden mogen discrimineren tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders op basis van religieuze vrijheid en overtuiging.

Nu blijkt dus dat de wet onder druk van de vele protesten zal worden aangepast. En dat er een passage in de wet komt die er voor zal zorgen dat bedrijven en organisaties niet mogen discrimineren op basis van seksuele geaardheid of gender identiteit. Hiermee worden holebi's en transgenders beschermt. De Religous Freedom wet blijft wel bestaan maar krijgt dus extra noties.

Deze zullen weldra ook ondertekend worden door de Republikeinse gouverneur die in eerste instantie met de Religious Freedom wet kwam. Wat op zich opmerkelijk is gezien zijn eerder homofobe standpunten. Maar vermoedelijk is hij bezweken onder grote druk van de vele protesten en vooral het feit dat heel wat bedrijven lieten weten geen zaken meer te willen doen in de staat waardoor Indiana veel geld zou verliezen.

Ondertussen zijn er nog wel 20 andere staten met een Religious Freedom Law. Ook de staat Arkansas heeft een gelijkaardige anti holebi wet aangenomen. Maar gouverneur Asa Hutchinson wilde de wet niet tekenen en vroeg om een aanpassing, nadat de wet was aangepast tekende Hutchinson de aangepaste wet.

Daarin staat dat te weigeren diensten op basis van religieuze vrijheid niemand mag schaden. Er wordt dus niet zoals in Indiana specifiek verwezen naar holebi's & transgenders.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amerikaanse staat verwerpt homofobe wet

Redaktie, in Historie & Politiek op 16 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media