Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 981 people
86447 users - nu online: 981 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nieuwe eigenaar voor Café The Queen’s Head


door Oebele Kooistra in Scene , 16 maart 2015

This article is also available in English


Een uitbreiding van het assortiment met de betere whisky en wodka. Meer keuze in wijnen. Een opfrisbeurt. En mettertijd een nieuwe toilettengroep. Maar Café The Queen’s Head moet blijven wat het nu is: een icoon.

Deze ambitie komt niet zomaar uit de lucht vallen. John Jepma (51), met een bedrijfseconomische achtergrond, heeft eind jaren tachtig al een diploma cafébedrijf behaald. Leon Oppers (51), huisschilder en met een thuiszorgopleiding, stond achter de bar bij Café Chris in de Jordaan, Café Marcella op het Amstelveld en was na zijn coming-out penningmeester bij het COC.

De nieuwe eigenaren zitten tegenover mij. “Wij hebben een overdreven behoefte om het de mensen naar de zin te maken.” Dat klopt. Wijn wordt aangerukt en de heren beantwoorden gemoedelijk mijn vragen. Een warm bad.

De dingen vielen opeens samen. Leon zocht al langer een andere bezigheid dan thuiszorger. Toen het café in de verkoop stond en het gevaar bestond dat The Queen’s Head in zijn huidige vorm zou kunnen verdwijnen, hebben zij de knoop doorgehakt. Tot opluchting van veel vaste klanten. Bijna het voltallige team en de artiesten blijven en ook de extravagante entourage. “Er gaan al zoveel kroegen dicht in de homohoreca en wij willen dat dit café blijft. Natuurlijk is het wel een uitdaging om de vorige eigenaren Don en Arjan op te volgen. Zij hebben het café gemaakt wat het nu is,” klinkt de waardering.

John behoudt zijn baan, maar is op de achtergrond het zakelijke brein en Leon wordt het gezicht van het café. Het stel is sinds 2011 getrouwd en woont in Amsterdam.

Zij gaan graag op ski- en duikvakanties. Maar een avondje uit in The Queen’s Head is toch wel favoriet. “De Zeedijk is een levendige straat met veel kwaliteitszaken. De ondernemers zijn goed verenigd en wij willen graag evenementen samen vormgeven.”

Het ontgaat de ondernemers niet in welke omgeving zij stappen. Amsterdam is een diverse stad waar veel toeristen op af komen, maar kent ook spanningen in de relatie bewoners en bezoekers. Én tussen bevolkingsgroepen onderling.

“Wij zullen geen discussies uit de weg gaan, maar zullen ook geen confrontaties opzoeken. Wij runnen een café waar iedereen welkom is en gezelligheid, ontmoeting en entertainment op de eerste plaats staan.”

The Queen's Head
Zeedijk 20, Amsterdam
www.queenshead.nl
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN OEBELE KOOISTRAMEEST GELEZEN VAN OEBELE KOOISTRA

Nieuwe eigenaar voor Café The Queen’s Head

Oebele Kooistra, in Scene op 16 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN SCENEIN NUMMER 283


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media