Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 930 people
86447 users - nu online: 930 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Maak kennis met vakantieland Argentinië


door Jasper Groen in Reizen en weekendtrips , 17 februari 2015

This article is also available in English


Argentinië, het land van Máxima... Misschien is het alleen al om de achtergrond van onze huidige koningin te exploreren interessant dit Zuid-Amerikaanse land, of in ieder geval de hoofdstad Buenos Aires, Máxima’s geboortestad, tijdens de vakantie te bezoeken.

In het begin van de zestiende eeuw werd Argentinië ontdekt door Europeanen, die toen zochten naar een doorgang van de Atlantische naar de Stille Oceaan. Zo is bijvoorbeeld Ferdinand Magellaan in Argentinië geweest. Pedro de Mendoza bouwde rond 1536 een kleine nederzetting, die Nuestra Señora del Buen Aire werd genoemd en later zou uitgroeien tot de huidige hoofdstad van Argentinië. In het noordwesten lag Bolivia, dat in Spaanse handen was.

De Spanjaarden bouwden in Argentinië kleine nederzettingen bij de huidige steden Mendoza, San Miguel de Tucumán, Córdoba en Salta. Omdat hier veel vruchtbare grond was, werden dit landbouwgronden. In 1810 begon de Argentijnse Onafhankelijkheidsoorlog. In 1816 verklaarde Argentinië zich onafhankelijk en in 1818 was de oorlog afgelopen. De voertaal in Argentinië is nog steeds Spaans. Doordat de Spanjaarden Argentinië hebben ontdekt, zijn er veel Spanjaarden in Argentinië gaan wonen en hier blijven wonen.

De meeste inwoners van Argentinië zijn rooms-katholiek, ongeveer negentig procent. Slechts twintig procent daarvan gaat echter ook regelmatig naar de kerk. De Spaanse kolonisten namen de rooms-katholieke Kerk mee naar Argentinië en bekeerden de bevolking. Tot 1994 moesten zelfs alle presidenten van Argentinië katholiek zijn. Tegenwoordig maakt dat niet meer uit.

In Argentinië heeft de Senaat op 14 juli 2010 het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht goedgekeurd, nadat de Kamer van Volksvertegenwoordigers eerder groen licht had gegeven. De Argentijnse senatoren debatteerden maar liefst veertien uur over de wetgeving, terwijl voor het parlementsgebouw voor- en tegenstanders demonstreerden. Vooral de katholieke kerk en andere conservatieve organisaties protesteerden fel tegen de wetgeving. De centrum-linkse regering van Cristina Fernández de Kirchner en verschillende bekende figuren uit de media steunden het voorstel echter.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN JASPER GROENMEEST GELEZEN VAN JASPER GROEN

Maak kennis met vakantieland Argentinië

Jasper Groen, in Reizen en weekendtrips op 18 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media