Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 868 people
86442 users - nu online: 868 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 13 februari 2015

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Een nieuw jaar. Een nieuw overzicht van de halfjaarlijkse citaten over onze homoseksuele gemeenschap in de Vlaamse pers! Alvast een excellente gezondheid toegewenst! Voor het plezier in 2015 moeten jullie zelf zorgen.

Sven Nys“Sven, hetero of homo: naar de finish fiets je solo.” (Opschrift op spandoek naast parcours fietskoers waar wielrenner Sven Nys langs fietste. Hij stuurde eerder een tweet rond met de mededeling dat hij geen homo is, in Het Nieuwsblad)

Alberto Vermicelli is geen homo.” (Vlaams operazanger Koen Crucke speelt in de kinderserie Samson en Gert de kapper AlbAlberto Vermicellierto en reageert op enkele aantijgingen dat ook het personage, net als Koen Crucke zelf, een homo zou zijn, in Het Nieuwsblad)

“De stereotiepe homo, de rondborstige blondine, de Gentse felle en de betweter.” (Opiniestuk over het populaire dagelijkse tv-programma Komen Eten en waarom het programma niet zonder clichés kan, in De Morgen)

“Ik wil geen racist zijn maar ervaringen maken het moeilijk.” (Raf Loyens, na meerdere incidenten met homofobie, in een opiniestuk in De Morgen)“Niemand in onze basisschool hecht belang aan mijn homo-zijn.”
(Schooldirecteur Ludwig De Meyer, in De Morgen)

“Geen enkele straf kan mijn tranen drogen.” (Hassan Jarfi, vader van de vermoorde Ihsani Jarfi uit Luik, een slachtoffer van een homofobe moord, bij de aanvang van het proces tegen de beschuldigden, in De Morgen)Mark Tijsmans“Ik ben niet homo of bi maar ook niet hetero.” (Vlaams acteur, zanger en auteur Mark Tijsmans op www.holebi.info)

Johan Bonny“Kerk heeft er alle baat bij om diversiteit naar boven te laten komen.” (Antwerpse bisschop Johan Bonny die vindt dat de Katholieke Kerk homoseksualiteit moet accepteren, op www.deredactie.be)

“De Kerk moet meer respect tonen voor samenwonende homo’s en gescheiden koppels.” (Kardinaal emeritus Godfried Danneels, op www.knack.be)

“Homoseksualiteit wordt in de sport nog altijd gezien al een variant van melaatsheid.” (Columnist Hugo Camps, in De Morgen)

“Hij heeft me misbruikt als dakloze cocaïneverslaafde. Ik dacht dat hij een vriend was, maar hij was uit op seks en hij heeft me als moslim zwaar in mijn eer gekrenkt. Hij verdiende het zo te sterven. Dat was een straf van God.” (Dader Said Mahmoud op zijn proces wegens de homofobe moord op Aimé Mafouta Matondo, in Het Laatste Nieuws)“Biseksuelen praten liever niet over geaardheid op het werk.” (Resultaten van een Nederlands onderzoek, gepubliceerd in Het Laatste Nieuws)

“Taboe op homoseksualiteit betekent niet dat alle moslims homofoob zijn.” (Wouter Van Bellingen, directeur van het Minderhedenforum, in een column op www.knack.be)

“De geaardheid van een individu zegt niets over zijn of haar capaciteiten als een leerkracht.” (Vlaams parlementslid voor Open VLD Jean-Jacques De Gucht over de commotie rond een homoseksuele leerkracht die tijdens zijn sollicitatiegesprek het verzoek van de directie kreeg over zijn homoseksualiteit te zwijgen, in De Morgen)


Je toegenegen,


De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 14 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media