Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 930 people
86440 users - nu online: 930 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Rechtse (Vlaamse) homo’s


door De Ket in Columns & Opinie , 10 december 2014

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, De voorzitter van de Vlaams-nationalistische N-VA en burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (BDW), is bij de homo’s populairder dan onze voormalige premier Elio Di Rupo. Niet moeilijk, want enkel de Vlaamse homo’s konden hun stem uitbrengen bij de enquête van OUTtv en de N-VA haalde bij de laatste parlementsverkiezingen een monsterscore.

Elio scoorde nooit goed bij de Vlamingen, laat staan bij de Vlaamse homo’s. BDW doet zijn best om bij de homo’s in een goed blaadje te komen. Zo was hij een jurylid bij de verkiezing van Mister Gay Vlaanderen.

Elio heeft de Vlaamse homo’s nooit aangesproken. Niet als politicus en als eerste homoseksuele premier van België, niet als een uitgesproken homoactivist. Zonder enige twijfel was de taalbarrière een verschrikkelijk nadeel voor Di Rupo. Als we zijn woordvoerder mogen geloven, dan nam de ex-premier intensieve taallessen om zijn Nederlands te verbeteren.

Al leek het er steeds meer en meer op dat hij eerst nog Nederlands moest leren, want om een taal beter te beheersen, moet je die taal eerst leren. Misschien dat de taalleraar van Di Rupo die nuance nog niet had begrepen. Na jaren intensieve taallessen Nederlands spreekt Elio nog steeds een Nederlands dat ik niet begrijp.

Het succes van BDW bij de (Vlaamse) homo’s is des te opmerkelijker. Ik had steeds de (subjectieve) indruk dat de Vlaamse homo’s BDW en zijn partij de N-VA niet moesten hebben. Zijn uitspraken dat stadsambtenaren van zijn stad Antwerpen geen uiterlijke tekenen van geloof of overtuiging mochten dragen, en dus ook geen regenboog t-shirt, zetten bij veel homo’s kwaad bloed. Dat nieuws haalde ook in het zuiden van ons landje de cover van heel wat kranten.

Maar net als bij de opmars van het rechts-extremistische Vlaams Belang in Vlaanderen, zo’n twintig jaar geleden, is het goed mogelijk dat ondanks de uitspraken van BDW, de Vlaamse homo’s massaal voor BDW en zijn partij hebben gestemd. De “harde aanpak” van de N-VA spreekt heel wat homo’s aan, en dat de thuisstad van BDW heel wat homo’s telt, speelt ook in zijn voordeel. Dat de Antwerpse homo’s tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in het verleden massaal op Vlaams Belang hebben gestemd, is geen staatsgeheim.

Mogen we daaruit besluiten dat de Vlaamse homo’s politiek eerder rechts aansluiting vinden dan aan de linkse flank? Wellicht wel. Elke politieke partij die voor een harde aanpak staat, vooral als het op bestrijden van gratuit geweld aankomt, kan op de steun van de Vlaamse homo’s rekenen. De linkse partijen zijn uiteraard ook tegen elke vorm van geweld, maar laten de homo’s eerder in het ongewisse over hoe hard, streng en meedogenloos de strafrechtelijke aanpak moet zijn.

Het Vlaams Belang vroeger, de N-VA nu, zeggen luidop hoe hard hiertegen moet worden opgetreden. En dat vergeten de Vlaamse homo’s niet wanneer ze in het stemhokje komen. Ongeacht de andere politieke agendapunten, die soms wat protest hier en daar uitlokken.Je toegenegen,


De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Rechtse (Vlaamse) homo’s

De Ket, in Columns & Opinie op 16 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media