Back to Top
Zondag 15 Dec
86391 users - nu online: 1319 people
86391 users - nu online: 1319 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Kandidaat-Eurocommissaris spreekt zich uit voor homo-beleid


door Redaktie in Historie & Politiek , 28 november 2014

This article is also available in English


Vera Jourova, de Tsjechische kandidaat om Eurocommissaris te worden voor Justitie, Consumentenrechten en Gendergelijkheid, heeft zich duidelijk uitgesproken voor homo-emancipatiebeleid. Jourova deed dat in het Europees Parlement tijdens de hoorzitting over haar kandidatuur.

Jourova zou als Eurocommissaris een portefeuille krijgen met voor homo’s belangrijke beleidsonderdelen, zoals het invoeren van een Europese richtlijn om een einde te maken aan discriminatie, onder meer op grond van seksuele gerichtheid. Het Europees Parlement heeft al meermaals resoluties aangenomen waarin de Europese Commissie wordt opgeroepen deze richtlijn in te voeren, maar dat is op heden nooit gebeurd.

Jourova maakte de Europarlementariërs duidelijk dat zij van de invoering van deze anti-discriminatierichtlijn een prioriteit zal maken. Daarnaast wil Jourova ook Europese campagnes financieren om de sociale acceptatie van homo’s te helpen vergroten.

Verder heeft het Europees Parlement eerder dit jaar een zogenaamde EU  Routekaart aangenomen, waarin een groot aantal beleidsterreinen worden genoemd die een einde moeten maken aan homofobie en discriminatie op grond van seksuele gerichtheid en genderidentiteit. In die EU Routekaart wordt ook voor het eerst beleid ten gunste van mensen met een intersekse-conditie genoemd. Verder gaat het bijvoorbeeld om het in de hele EU erkennen van de huwelijken van paren van gelijk geslacht en van zogenaamde roze gezinnen.

Daarover heeft Jourova gezegd dat ze voor de implementatie daarvan een ‘concreet actieplan’ wil ontwikkelen in samenspraak met de EU-lidstaten. Ze gaat daarvoor samenwerken met de Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans. Die zal verantwoordelijk worden voor het bewaken en bevorderen van fundamentele rechten en deed daarover in zijn hoorzitting bij het Europees Parlement een aantal duidelijke uitspraken – ook als het gaat om de positie van homo’s.

Jourova is inmiddels de nieuwe commissaris voor Jusitie, consumenten & Gender Equality.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Kandidaat-Eurocommissaris spreekt zich uit voor homo-beleid

Redaktie, in Historie & Politiek op 29 november 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media