Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 930 people
86440 users - nu online: 930 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Italië erkent buitenlands homohuwelijk niet


door Redaktie in Algemeen , 26 november 2014

This article is also available in English


In het buitenland gesloten huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn in Italië niet geldig. Minister Angelino Alfano van Binnenlandse Zaken kondigde aan dat hij een besluit daarover te tekenen en naar de gemeenten te sturen.

Alfano zei dat huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in strijd met de Italiaanse wet zijn. Hij corrigeert daarmee burgemeesters die in het buitenland gesloten homohuwelijken registreren. Een van die burgemeesters is Virginio Merola van Bologna. Eerder vroeg de gemeenteraad in Milaan burgemeester Giuliano Pisapia om ook in het buitenland gesloten homohuwelijken te registreren.

Merola zei in reactie op de uitlatingen van Alfano dat hij niet van plan zijn handtekening onder homohuwelijken in te trekken. ''Als zij (de regering) die akten voor de inschrijving van in het buitenland gesloten huwelijken stand ongeldig willen verklaren, doen zij dat maar. Ik trek mijn handtekening niet in. Zij doen dus maar, maar niet in naam van Bologna, dat ik als burgemeester vertegenwoordig. Ik gehoorzaam niet'', zei de burgemeester volgens de krant la Repubblica.

Eerder dit jaar had een rechter een homohuwelijk, dat in New York was voltrokken, geldig verklaard. In Italië worden homohuwelijken nog niet officieel erkend. In 2012 trouwden een 68-jarige architect en een 57-jarige journalist. Het huwelijk werd eerst niet erkend in Italië, maar de rechtbank van Grosseto heeft de ambtenaren van burgerlijke stand nu opgedragen het huwelijk te registreren.

De registers van de burgerlijke stand bevatten volgens de rechter geen verwijzing naar het begrip geslacht en dus moet het homoseksuele stel ingeschreven worden. Minister Angelino Alfano wil hier aan met dit besluit een einde maken aan de onduidelijkheid.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Italië erkent buitenlands homohuwelijk niet

Redaktie, in Algemeen op 02 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media