Back to Top
Woensdag 29 Jan
86407 users - nu online: 1365 people
86407 users - nu online: 1365 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homo's nu ook welkom bij parade New York


door Redaktie in Historie & Politiek , 24 oktober 2014

This article is also available in English


Voor het eerst mogen volgend jaar homo's als aparte groepering meelopen met de traditionele parade in New York op St. Patrick's Day. Het verbod op deelname van gays was een politieke splijtzwam geworden in de Amerikaanse stad.

Zo weigerde de democratische burgemeester De Blasio dit jaar mee te lopen met de parade en trok sponsor Guinness zich om dezelfde reden terug. Het organisatiecomité van de parade heeft nu besloten om de club van homoseksuele medewerkers van NBC Universal, de televisiezender die de filmbeelden van de parade verzorgt, onder hun eigen vaandel toe te laten tot de parade.

Op 17 maart 2015 gaan de New Yorkers weer de straat op voor de 253ste parade op de feestdag van Ierse beschermheilige. Daaraan kunnen alle New Yorkers meedoen, niet alleen degenen met Ierse voorouders. De optocht van verklede ambtenaren, politici, doedelzakspelers en politici trekt honderdduizenden naar 5th Avenue.

Homo's mochten eerder wel meelopen, maar dan met collega's of andere organisaties. Daarbij moest hun seksuele geaardheid verborgen blijven. De New Yorkse kardinaal Timothy Dolan zegt de modernisering te ondersteunen. "Ik weet dat er duizenden gays meelopen in de parade. En daar ben ik blij mee", aldus Dolan.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homo's nu ook welkom bij parade New York

Redaktie, in Historie & Politiek op 30 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media