Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1100 people
86352 users - nu online: 1100 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Berlijns homo-burgemeester neemt afscheid


door Redaktie in Historie & Politiek , 22 oktober 2014


De openlijk homoseksuele burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, heeft aangekondigd dat hij eind dit jaar zijn functie zal neerleggen.

Tijdens een persconferentie liet hij weten dat hij zelf heeft besloten te vertrekken en helemaal uit de politiek te stappe, het waarom liet hij in het midden. Op 11 december zal een nieuwe burgemeester worden gekozen en volgens ingewijden maakt de eveneens openlijk homoseksuele Jan Stöß een grote kans.

Nadat hij in 1973 zijn diploma aan de Ulrich-von-Hutten-Oberschule in Berlijn behaalde, begon Wowereit een studie rechten, die hij in 1981 afsloot. Sinds 1992 leeft Wowereit samen met de neurochrirurg Jörn Kubicki.


Wowereit werd bekend door als eerste Duitse toppoliticus publiekelijk voor zijn homoseksuele voorkeur uit te komen. Hij deed tijdens een rede voor het SPD-partijcongres in 2001 met de oneliner: "Ich bin schwul - und das ist auch gut so" ("Ik ben homo - en dat is ook goed zo."). Deze uitspraak is sinds dien een veel gebruikte 'kreet' binnen de Duitse homogemeenschap.

Veel homo-organisaties lieten weten dat Wowereit veel heeft betekend voor de emancipatie van homo's in heel Duitsland. Hij heeft een beslissende rol gespeeld om van Berlijn een open en homovriendelijke metropool te maken, aldus een woordvoerder van de homogemeenschap in de Duitse hoofdstad. 


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Berlijns homo-burgemeester neemt afscheid

Redaktie, in Historie & Politiek op 23 oktober 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019


Rotterdam Pride
22-29 septemberMeer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 278
Meer van Redaktie

Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media