Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 927 people
86440 users - nu online: 927 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Reijers World: ‘Doet de hond ook mee?’


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 07 oktober 2014

This article is also available in English


Ex-collega van de VPRO en vriendin Ineke van den Bergen belde me op. Naast het maken van radioprogramma’s schreef zij een wekelijkse column in de zaterdagbijlage van de Volkskrant. “Reijer, ik ben bezig met een column over de film Padre Padrone van Paolo en Vittorio Taviani. Die film heb jij toch ook gezien?” “Ja,” antwoordde ik, “maar wat wil je over die film weten?” “In die film komt een aantal scènes voor waarin jongens het met dieren doen. En natuurlijk weet iedere boerenjongen daarover mee te praten.

Dieren zijn daar dichtbij. Stadsjongens hebben die ervaring niet. Weet jij misschien een anekdote?” “Nou,” zei ik. “We zaten vorig jaar op een verjaardag op de boerderij bij Lefert’s familie. Zijn oudste broer Engbert was in gesprek met een aantal vrienden uit het dorp IJhorst gemeente Staphorst. De glaasjes jenever gingen er lekker in. Opeens vroeg Engbert aan zijn vrienden: ‘Weten jullie hoe je het best een schaap kunt neuken?’ Er volgde een stilte. Niemand wist het antwoord. ‘Je zet gewoon zijn achterpoten in je laarzen.’”

Ineke en ik gierden het uit van het lachen. Maar dit grapje verscheen wel de zaterdag daarop in haar column in de Volkskrant.

De film Padre Padrone (Vader meester) is een drama uit 1977. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1975 van de Italiaanse auteur Gavino Ledda. De film laat het opgroeien en volwassen worden zien van een aantal jongens in een zeer primitieve dorpsgemeenschap op Sardinië. Vrouwen deden het huishouden en ze kookten de maaltijden. Mannen werkten op het land. Als de jongens stout waren geweest kregen ze een pak slaag van hun vader.

Een prachtig moment in de film is volgens mij het volgende. Op een begrafenis dragen een aantal jongens de grafkist. Een van de jongens is net terug van een bezoek aan de stad. Hij vertelt trots dat hij ook naar de hoeren is geweest. “En,” vraagt een ander, “hoe was het?” “Ach,” antwoordt hij, “hetzelfde als een ezel. Maar dan zonder staart.”

Nu we het toch over dieren hebben, moet ik ook denken aan een film die ik zag toen ik klein was in het Corso Theater in Wormerveer: Dr. Doolittle. Het leukste lied uit die film was If I Could Talk With the Animals. Het werd gezongen door die vreselijk bekakte stem van Rex Harrison.

Een veel leukere, swingende versie van dit nummer wordt gezongen door Sammy Davis Jr. Je kunt het vinden op YouTube.com. Voordat hij het nummer gaat zingen doet hij de stem van Rex Harrison na en zegt droogjes: “If I talked like that, I wasn’t welcome in my neighborhood anymore.”


I would converse in polar bear and python
And I would curse in fluent kangaroo
If people ask me “can you speak rhinoceros?”
I say “of courserous! Can’t you?”
If I confered with our furry friends, man to animal,
If I could walk with the animals, talk with te animals,
Grunt and squash with the animals
And they could squeak and skwawk and speak and talk
TO ME!


Ik telefoneerde met mijn Zaanse vriend Lex. Ik vertelde hem dat ik zin had in een seksavontuurtje. Ik plaatste mezelf op Bullchat.com. Ineens zag ik een oproep van iemand: ANIMAL HOER – GEWILLIG. Ik besloot te faken met hem en tikte in: “Ik zit hier met een grote reu, Victor. Belangstelling?” Die man reageerde onmiddellijk. “Ik ben vorige week nog geneukt door een reu. Is Victor ook goed getraind door je?” Ik had geen zin meer en stopte met hem. Leo moest zo lachen en hij zei: “Wat zielig voor Victor ook.”

Ik vertelde hem: “Onze grote dierenkenner Martin Gaus zag ik laatst in een tv-programma en hij had er geen problemen mee. Hij vertelde: ‘Ik vind het niet erg als je je dier een fijn moment bezorgt. Dierenmishandeling is veel erger.’ Intussen liet men een foto zien van een hond met erg verwilderde ogen.” Lex en ik moesten weer zo lachen. Lex vertelde me dat hij bij zijn profielfoto’s op Bullchat ook een foto heeft van hemzelf en zijn Mechelse herder. En Lex vervolgde: “Al een paar keer kreeg ik van suffe nichten de vraag: ‘Doet de hond ook mee?’ Ik antwoordde: ‘Ja hoor, die vreet je ballen op.’”Noten:
- Lefert was mijn vriend/man
- Ineke van den Bergen is na een lange ziekte op 17 mei jongstleden overleden.

R.I.P. Ineke
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijers World: ‘Doet de hond ook mee?’

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 13 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 277


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media