Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1474 people
86405 users - nu online: 1474 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 04 juli 2014

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Bijna vakantietijd. Hoog tijd om naar halfjaarlijkse gewoonte enkele citaten van of over homoseksuelen in de Vlaamse pers van het voorbije semester op te lijsten. Veel leesgenot!

“Als je als jonge homo wilt liefhebben, moet je leren liegen. Dat is een universele waarheid voor homoseksuelen.” (Regisseur Xavier Dolan, zelf homoseksueel, over zijn film Tom à la ferme, in De Morgen)

“In vier jaar tijd is het aantal mensen dat bij ons asiel aanvraagt op basis van hun seksuele geaardheid, verdrievoudigd. Twintig procent van hen krijgt ook effectief asiel.” (Dirk van den Bulck van het Commissariaat-Generaal van de Vluchtelingen en Staatlozen, in Het Nieuwsblad)


“Mijn Marokkaanse wortels zijn natuurlijk een onderdeel van mijn identiteit. Ik ben ook islamitisch opgevoed, dus die culturele bagage heb ik van thuis meegekregen. Maar mijn identiteit bevindt zich altijd in de marge: als homoseksueel, als kunstenaar, als halve Marokkaan en halve Vlaming val ik buiten de traditionele hokjes waarin mensen vaak worden gestopt.” (Belgisch choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, in Knack)


“Twee vrouwen die een kind krijgen, mag geen nieuws meer zijn.” (Schrijfster Saskia De Coster, over haar gedeeld moederschap, nadat haar partner Inge Jooris vier maanden geleden hun baby Amos op de wereld zette, in De Standaard)“Ik snap dat ze denken dat ik homo ben.” (Nathan Van Kuijk, deelnemer aan de serie Pop Up restaurant, maar zegt een vriendin te hebben, in Dag Allemaal)

“Ik was met een vriend aan het wandelen aan de Arduinkaai. We liepen dicht tegen elkaar, maar niet hand in hand. Op een bepaald moment stapten drie jongeren op ons af en vroegen of we homo’s waren. Ze deden dat op een erg onrespectvolle manier. Toen ik vroeg wat het probleem was, werden we in een mum van tijd omsingeld door zeker twintig jonge gasten. Sommigen waren slechts 10 à 11 jaar schat.” (N-VA lijstduwer voor de verkiezingen van 25 mei Olivier Godfroid, was het slachtoffer van gaybashing in zijn thuisstad Brussel, met enkele blauwe plekken als resultaat, in De Morgen)

“Ik ben al meermaals beroofd, slachtoffer geworden van verkeersagressie en verbaal of fysiek aangevallen omdat ik homo ben. De straten waar ik woon in Molenbeek liggen er verloederd bij. Ik merk dat ik op straat vaak achterom kijk en soms uit reflex de straat oversteek. En dat allemaal door die enkelingen.” (VRT-journalist Riadh Bahri, over de liefde-haatverhouding met zijn lievelingsstad Brussel, in Het Nieuwsblad)“Mijn uitspraken over homo’s had ik beter niet gedaan.” (Voormalig manager van voetbalploeg Anderlecht Michel Verschueren, gepensioneerd en nu lijstduwer voor de Open VLD bij de verkiezingen van 25 mei, in Het Laatste Nieuws)“Mijn man heeft mijn leven en het zijne verpest. Maar ik voel ook medelijden. Hoe treurig moet zijn bestaan geweest zijn, en hoe triest dat we elkaar 37 jaar lang in een wurggreep hielden. Geen seconde gedacht dat hij homo was.” (Getuigenis van een vrouw nadat ze na het overlijden van haar man aan kanker te weten is gekomen dat hij homo was, in De Morgen)“Eén van de agenten zei me dat ik moest zwijgen of dat hij de volgende zou zijn die me een klap zou geven. Toen we probeerden uit te leggen wat er gebeurd was, zeiden ze dat ze wel wat anders te doen hadden.” (Jonatas Baptiste, een Braziliaanse student en homo die in centrum Brussel in elkaar werd geslagen, terwijl twee agenten wat verderop weigeren om tussenbeide te komen achteraf, in Het Nieuwsblad)“Liefde is: Je partner elke dag ontbijt op bed brengen. En dat doet mijn partner echt al 44 jaar lang. Wat een luxe.” (Vlaams operazanger Koen Crucke, over de liefde van zijn leven sinds vierenveertig jaar, zijn manager Jan, in Het Laatste Nieuws)Je toegenegen,


De Ket

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 10 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media