Back to Top
Woensdag 20 Nov
86374 users - nu online: 974 people
86374 users - nu online: 974 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uitspraak rechters in het voordeel van Russische homo's


door Redaktie in Historie & Politiek , 01 juni 2014

This article is also available in English


Zes rechters uit Kostroma, in het westen van Rusland, hebben geoordeeld dat het illegaal is om demonstraties van holebi's en transgenders te verbieden, en dat het verbieden van deze demonstratie omdat ze de zogenaamde gay propaganda wet zou overtreden eveneens illegaal is.

De uitspraak is een grote overwinning van holebi en trans rechtenactivisten in Rusland. Het hoogste hof uit de regio van Kostroma oordeelde dat het verbod op het houden van een demonstratie tegen de gay propaganda wet vorig jaar illegaal is.

De zes rechters hoorden de argumenten aan van zowel homo rechtenactivist Nikolai Alekseev als van het regionale stadsbestuur die de evenementen verbood. Deze laatste claimden dat de demonstraties verboden werden omdat ze promotie zouden maken voor niet traditionele seksuele relaties, en dat ze daarom onder de gay propaganda wet verboden zijn. Maar de zes rechters oordeelden in het voordeel van de homo rechtenactivisten. 

Ze liet weten dat ook holebi's en transgenders het recht hebben op vrije meningsuiting en dat ze ook recht hebben op veiligheid en bescherming tegen discriminatie. Na de uitspraak liet Alekseev weten dat de uitspraak erg belangrijk is en dat het betekent dat men in de toekomst in het openbaar kan demonstreren tegen homofobie en de anti gay propaganda wet.

Verder zei de homo activist dat de strijd nog niet gestreden is, en dat hij nu een rechtzaak gaat opstarten om een morele en materiele schadevergoeding te eisen als gevolg van de overtreding van mensenrechten door het verbod op de twee demonstraties van vorig jaar. Alekseev denkt samen met anderen dat de gay propaganda wet niet zal standhouden, omdat er steeds meer rechtszaken zullen komen waarbij men kan aantonen dat de rechten van de mens worden geschonden door deze anti-homo wet.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Uitspraak rechters in het voordeel van Russische homo's

Redaktie, in Historie & Politiek op 02 juni 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media