Back to Top
Woensdag 03 juni
86440 users - nu online: 1001 people
86440 users - nu online: 1001 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Roze in Beeld over beeldvorming homo’s in de media


door Redaktie in Media & entertainment , 03 april 2014

This article is also available in English


Roze in Beeld is een nieuwe project gericht op het zichtbaar maken van de in de loop van de tijd veranderende beeldvorming van LHBT’s in de media. Op de site en de facebookpagina van het project wordt dat duidelijk gemaakt en daarover is ook lesmateriaal ontwikkeld.

Een huwelijk van twee mannen in GTST! Paul de Leeuw is homo en Claudia de Breij lesbo. Daar zijn ze zelf heel open over. En dat geldt voor meer BN-ers. Maar 50 jaar geleden kon je als LHBT’s niet zomaar op televisie komen of er over praten. Er is dus veel veranderd. Roze in Beeld gaat over die geschiedenis.

Roze inBeeld stelt zich ten doel de veranderde beeld van LHBT’s in de media (in film en op tv) zichtbaar te maken. Op de site is daarvoor een tijdlijn opgenomen met veel beeldfragmenten, waaruit blijkt dat LHBT’s in de 60-jaren nog vrijwel onzichtbaar waren op tv en film, terwijl er nu regelmatig LHBT’s te zien zijn. Zowel in ontspannende programma’s (GTST) als in informatieve programma’s (Hij is een Zij).

Speciaal voor het voortgezet onderwijs is er lesmateriaal ontwikkeld in het kader van Lessen Seksuele Diversiteit en Mediawijsheid. Docenten en leerlingen gaan aan de slag met beeldmateriaal voor de vakken Maatschappijleer, Nederlands, Duits en CKV/Film.

Tevens is de korte film Uitgesproken in het lesmateriaal opgenomen, waarvan ook making-of filmpjes en ruw materiaal is te zien. Leerlingen hebben hierdoor de mogelijkheid een eigen opname en een montage te maken.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Roze in Beeld over beeldvorming homo’s in de media

Redaktie, in Media & entertainment op 09 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media