Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 821 people
86447 users - nu online: 821 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 06 januari 2014

This article is also available in English


Met het einde van het jaar in zicht, tijd voor een bloemlezing van enkele citaten over homoseksualiteit die het afgelopen semester in de Belgische pers of op het internet werden gepubliceerd.

“Ik ben niet homoseksueel. Technisch gezien ben ik humaseksueel. Ik voel me aangetrokken tot mensen. Maar niet tot iedereen.” (Britse zanger Morrissey, bij de persvoorstelling van zijn autobiografie, in De Morgen)

“Kurt Cobain dacht dat hij homo was in zijn tienerjaren.” (Amerikaanse muziekjournalist Jon Savage, die Cobain een jaar voor zijn dood nog interviewde, in Het Laatste Nieuws)

“Vele jaloerse jongens hopen dat ik homo ben.” (Franse zanger Matt Pokora, hetero en enorm succesvol bij jonge meisjes, op rtl.be)
“Bij de Rode Duivels zitten ook jongens die gay zijn.” (Voetbalscheidsrechter en homo Gabriël Papanikitas, in Het Laatste Nieuws)

“Wat moeten we met die groep oversekste en tongzoenende atleten die seks blijkbaar tot voornaamste sport hebben verheven?” (Kolet Janssen, jeugdauteur, in een opiniestuk over de “Oversekste Outgames” in Antwerpen, op kavlaanderen.blogspot.be)


“Ik ben jaloers op de homo’s die ik ken, ze hebben seks met iedereen.” (Tv-presentatrice Lisa Smolders, in Humo)“Homoseksualiteit is een bedreiging voor de mensheid.” (De Gambiaanse President Yahya Jammeh, op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York)

“Hier is geen plaats voor homoseksualiteit.” (Russisch kampioene polsstokspringster Yelena Isinbayeva, die zich achter de omstreden antihomowet in Rusland schaart, in Het Nieuwsblad)“Ik zeg niet dat de situaties dezelfde zijn, maar laat mij een vergelijking maken: neem nu anorexia. Anorexia is niet te rijmen met eetlust, maar ik zal niet zeggen dat wie aan anorexia lijdt, abnormaal is.” (Belgisch Aartsbisschop Léonard herhaalt niet dat homoseksualiteit abnormaal is, maar hij doet toch opnieuw een bescheiden indirecte poging, in Gazet van Antwerpen)

“Homoseksualiteit is een grotere criminaliteit dan een moord.” (Gay danscoryfee Davy Brocatus, over het taboe over homoseksualiteit bij zijn Russische schoonfamilie, op she.be)

“Seksuele geaardheid en genderidentiteit zijn geen mensenrechten.” (Amerikaans katholiek opinieschrijver en columnist Austin Ruse, op katholiekforum.be)“Iedereen is gelijk voor de wet, maar homoseksuelen toch iets minder.” (Redacteur Sofie Mulders, in een opiniestuk met een titelverwijzing naar Animal Farm (1945) van George Orwell, in De Morgen)

“We geloven niet in de valsspelertheorie. Zeker in de Centraal-Afrikaanse landen zijn de machocultuur en het taboe op homoseksualiteit zodanig groot dat weinig vluchtelingen durven om homoseksualiteit als ‘makkelijk alibi’ te kiezen. Volgens ons gaat het bij de overgrote meerderheid wel om waarachtige gevallen.” (Woordvoerster Fran Bambust van de holebikoepelorganisatie Cavaria, over het stijgende aantal homoseksuele asielzoekers in België, op knack.be)

“Asielbeleid voor holebi’s hanteert te stereotiep beeld.” (Els Keytsman, directeur Vluchtelingenwerk, in Het Laatste Nieuws)

“Enkele van mijn huisdieren zijn wel vermoord.” (Jos Billen, woont in Gavere en zegt het slachtoffer te zijn van homohaat, in Het Nieuwsblad)

“Ik ga trouwen met mijn homoseksuele beste vriend. Hij ziet zichzelf nog steeds als fundamenteel homoseksueel en voelt zich aangetrokken tot verschillende types mannen, maar slechts tot één vrouw.” (Anonieme getuigenis van heteroseksuele vrouw die in het huwelijksbootje stapt met haar beste homoseksuele vriend, in Het Laatste Nieuws)Je toegenegen,


De Ket


deketbrussel@hotmail.com
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 06 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media