Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 843 people
86447 users - nu online: 843 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zeventien mensen bevrijd uit homo naar hetero kliniek


door Redaktie in Algemeen , 29 december 2013


In Ecuador zijn 17 jongeren waaronder een 15-jarige bevrijd uit een klinkiek die homo's zegt te kunnen "genezen". De opgesloten jongeren werden onder barre in omstandigheden aangetroffen waarbij later bleek dat sommige van hen geëlektrocuteerd waren om hen te kunnen 'genezen' van hun homoseksuele geaardheid. De autoriteiten arresteerden zeven mensen na een inval van de politie in de Union and Hope Clinic in Pisuli, ten noorden van Quito, Ecuador.

De kliniek beweert dat ze drugs en alcohol problemen behandelen, maar ook het "genezen" van homo's stond hoog op het programma. Volgens de politie werden de bevrijde jonge mannen vast gehouden tegen hun wil in overvolle kamers in vernederende en ongezonde omstandigheden, waarbij ze op de vloer moesten slapen, er was in de kleine kamers waar de jongens op elkaar gepakt zaten ook geen sanitair aanwezig.

Een slachtoffer vertelde dat hij werd gedwongen om op blote voeten in een vuile plas water te gaan staan waarbij men een elektrische lading plaatste zodat hij werd geëlektrocuteerd, en dat alles in een poging hem te 'genezen' van zijn seksuele geaardheid. Betreffende de 15-jarige die werd bevrijd liet de officier van justitie weten dat hij was opgenomen wegens gedragsproblemen. De jongen werd vast gehouden tegen zijn wil met als doel hem te genezen van zijn homoseksuele geaardheid. De 17 jongeren zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Eerder dit jaar onthulde Carina Vance, minister van Gezondheid, hoe homo's electro shocks kregen, geslagen werden en zelfs verkracht werden in een poging om hun te 'genezen" van hun homo-seksuele geaardheid. Ook kwam daarbij aan het licht dat er zeker 80 van zulke klinieken bestaan in het land waar deze technieken worden gebruikt, waarbij er voor zo ver men weet al twee doden vielen. Eerder ontdekten de autoriteiten een kliniek zonder vergunning in de zoektocht naar een 22-jarige homo student, men had het vermoeden dat de jongen tegen zijn wil werd vast gehouden in de "wordt hetero kliniek". Sinds maart 2012 sloot de overheid al 18 klinieken, waarvan 15 voor mensenrechtenschendingen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Zeventien mensen bevrijd uit homo naar hetero kliniek

Redaktie, in Algemeen op 03 januari 2021
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media