Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 989 people
86442 users - nu online: 989 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Over standje 69: ‘Ik kan zo moeilijk genieten met mijn mond vol’


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 09 november 2013

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Er is een nieuw fenomeen ontstaan in Rusland. Homo’s vangen voor een afspraak. Die jongens worden vervolgens bespot, vernederd en mishandeld. Dit alles wordt opgenomen en op de Russische Facebook geplaatst. Enkele van deze filmpjes bereiken ook onze Facebook. Vol walging zit ik te kijken. Ik versta geen Russisch, maar wat ik zie is misselijkmakend. Er staat een grote, gespierde, skinhead-achtige vent. In de verte komt een joch aangelopen. De man gebaart het kind bij hem te komen. In plaats van snel weg te lopen komt het kind dichterbij.

Hij zal waarschijnlijk wel gelokt zijn met wat roebels. Ik kijk onderaan het balkje op mijn PC en zie dat het filmpje drieëntwintig minuten duurt. Ik dwing mezelf het helemaal uit te kijken. De jongen wordt met zijn gezicht voor de camera geduwd en moet dingen zeggen. Hij wordt geslagen door de spierbundel. Af en toe komt een lachende geluidsman even in beeld. De jongen ligt inmiddels op de grond en wordt geschopt. Ineens houdt het filmpje op. Ik ben razend.

Sinds 1 juli jongstleden is er in Rusland een wet van kracht die propaganda voor “niet-traditionele seksuele relaties” onder minderjarigen verbiedt. Deze wet is bedoeld om jongeren onder de achttien te beschermen tegen allerlei bedreigingen die het leven in petto heeft. De Russische politiek, inclusief de president, beschouwen de “niet-traditionele seksuele relaties” als een gruwel waartegen kinderen beschermd moeten worden. Vooral homoseksuelen en transgenders worden de dupe van de wet.

Als ik weer foto’s zie van een jonge homo-activist die zo moedig is om met een regenboogvlag voor het Kremlin te protesteren, word ik weer razend.

Zo razend dat ik mijn zinnen even moet verzetten. Via bullchat maak ik een afspraak met ene Wim van tweeënveertig jaar. Binnen een uur is hij bij me. “Je hebt toch wel poppers in huis he?,” vraagt hij. Het flesje staat al naast mijn bed. Hij wil maar standje 69. Ik heb daar niet zo’n zin in. En ik denk aan de woorden van schrijfster Yvonne Keuls over 69. Die zei hierover: “Ik kan zo moeilijk genieten met mijn mond vol.” Even later vraagt hij om een condoom. Wim is lekker wild. “Jij gaat er aan,” zeg hij. “Ik ga je als mijn teef gebruiken.” En daar ben ik nou net aan toe. Een lekkere harde beurt. Hij houdt helemaal geen rekening met mij en neukt me keihard. Bij het afscheid zegt Wim: “Ik kom je snel nog eens doen.”

De dappere Britse acteur Stephen Fry is ook razend. Hij schreef een open brief aan premier David Cameron en IOC-voorzitter Jaques Rogge. Fry vergelijkt Poetin met Hitler. Volgens Fry is de anti-homowet vergelijkbaar met de wet die Hitler uitvaardigde in de jaren dertig van de vorige eeuw, op grond waarvan joden werden vervolgd en opgesloten. Fry noemt het een “vlek op de Olympische ringen dat de omstreden spelen in 1936 in Berlijn gewoon doorgingen.

Dat terwijl de tiran drie jaar eerder deze wet had uitgevaardigd.” Volgens Fry hadden deze omstreden Olympische Spelen nooit bezocht mogen worden door andere landen. Net zoals de Olympische Winterspelen in 2014 in Sotsji niet mogen worden bezocht vanwege de anti-homowet. Fry, zelf homo en jood, maakt voorts nog een handvast vergelijk tussen Hitler en Poetin: “Hitler zorgde ervoor dat de politie een oogje dichtkneep wanneer joden werden mishandeld. Poetin herhaalt die misdaad, alleen is het deze keer gericht tegen homoseksuelen. Afranselingen, moorden en vernederingen worden genegeerd door de politie.”

Ik zie op Facebook foto’s van een jonge activist die moedig een regenboogvlag toont voor het Kremlin. Op de volgende foto’s zie je hem op de grond liggen. Zijn gezicht zit onder het bloed. Hij wordt door zo’n tien heel jonge jongens geschopt. De politie is nergens.Boos zet ik even heel hard het nummer Happiness aan van dat mooie meisje Alexis Jordan:
 
mmmm mmmm mmmm mmmm
I gotta turn this car around
I never should have left you there
Boy this traffic is making me sick
Boy I can’t wait to have you move

I gotta hurry hurry hurry
Now quick quick quick
Just step on the gas cause I don’t wanne miss this
See what you bringin’ me boy is priceless
I gotta be out of my mind to miss this
De volgende dag gaat de telefoon. Het is Wim. “Hallo. Ik bel je vanaf mijn werk. Ben je alweer geil? Voorlopig de laatste keer dat ik kan. Want morgen ga ik met mijn vrouw en kinderen drie weken op vakantie.” “Nou, je kan komen hoor. Ik vond je lekker gisteren,” zeg ik. Een uur later gaat de bel. Mijn zwarte kat Poes vliegt onder de bank. Die houdt niet van visite. Mijn andere zwarte kat Cootje kijkt nieuwsgierig.

Wim komt weer binnen en we kleden ons meteen uit. Hij neemt een snuif poppers en begint met me te vrijen. Hij pijpt me heerlijk. Maar al snel moet ik weer met mijn benen omhoog. “Jij bent van mij, slet,” gromt hij en naait me weer erg hard. Als hij weggaat, wens ik hem een fijne vakantie. “Als ik terug ben, bel ik je snel,” zegt Wim.

Bij de deur krijg ik nog een kus.
Toen Poetin een aantal maanden geleden op bezoek was in het Scheepvaartmuseum werd hij door Rutte gewezen op de rechten voor homoseksuelen in zijn land. Poetin, goed voorbereid, antwoordde: “Verder wijs ik Nederland op het feit dat hier een partij in de Tweede Kamer zit die geen vrouwen toelaat in de politiek (SGP) en dat hier een pedofielenvereniging (Martijn) bestaat.”Foto bijschrift:
Stephen Fry als Oscar Wilde in Brian Gilbert’s film ‘Wilde’ (1997)
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Over standje 69: ‘Ik kan zo moeilijk genieten met mijn mond vol’

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 14 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media