Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1008 people
86442 users - nu online: 1008 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Steeds meer homo’s met een kinderwens


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 11 oktober 2013


Informatiebijeenkomsten op 13 oktober en 8 november Het aantal homomannen met een kinderwens neemt de laatste paar jaar sterk toe. Voor homomannen was het tot nu toe vrij ongebruikelijk om in hun relatie over kinderen na te denken. Veel homo’s van een zekere leeftijd zijn namelijk opgegroeid met de opvatting die Stephan Sanders enige maanden geleden in Vrij Nederland formuleerde: “Ik ben nog van de ouderwetse generatie die homo werd en dus geen kinderen zou krijgen - het een was het gevolg van het andere.”

Jelle Martens, voorzitter van Stichting Meer dan Gewenst, die roze wensouders op divers gebied ondersteunt op hun pad naar het vervullen van hun kinderwens, meldt nu echter: “We zien het afgelopen half jaar dat er vier maal zoveel homomannen contact met ons opnemen als een jaar geleden. Dat is echt een ongekende stijging van het aantal wensvaders.”

Voor homomannen is het veel minder vanzelfsprekend om kinderen te krijgen, omdat er altijd een vrouw in het spel moet zijn. Meer dan Gewenst ziet echter een toename van het aantal belangstellenden die met de hulp van een draagmoeder hun kinderwens in vervulling willen laten gaan.

Veel mannen wijken uit naar de Verenigde Staten, omdat het daar juridisch en medisch allemaal een stuk eenvoudiger is dan in Nederland. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet deze toename ook en onderzoekt hoe de Nederlandse wetgeving beter kan aansluiten op deze toenemende vraag. Ook ziet Meer dan Gewenst een grote toename van co-ouderschapsvormen. Een homostel kiest er steeds vaker voor om met een alleenstaande (hetero) vrouw van midden dertig, die niet de ideale partner heeft gevonden, hun kinderwens in vervulling te laten gaan en kinderen via een co-ouderconstructie samen op te voeden.

Specifiek voor homo’s met kinderwens organiseert Meer dan Gewenst wensvaderbijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomst is op 13 oktober. Ook is er een speeddate-avond gepland, om een eerste contact tussen wensvaders en wensmoeders te leggen. De eerste speeddate in april was een daverend succes. Er zijn diverse co-ouderstellen ontstaan. De volgende speeddate is op 8 november. Ook mannen die donor willen zijn, zijn van harte welkom!

Geïnteresseerden kunnen zich via de website opgeven voor de bijeenkomsten.
Meer informatie over deze bijeenkomsten en de activiteiten van Meer dan Gewenst zijn te vinden op www.meerdangewenst.nl.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Steeds meer homo’s met een kinderwens

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 16 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media