Back to Top
Maandag 27 Jan
86407 users - nu online: 1102 people
86407 users - nu online: 1102 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Spaanse bisschoppen willen van wetgeving homohuwelijk af


door Redaktie in Historie & Politiek , 24 december 2012

This article is also available in English


De Spaanse bisschoppen roepen katholieke politici van alle partijen op de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht af te schaffen. Door die openstelling wordt het huwelijk via wettelijke weg kapot gemaakt zegt bisschop Juan Antonio Martinez Camino namens de Spaanse Bisschoppenconferentie.

De Spaanse bisschoppen reageren daarmee op een vonnis van het Constitutionele Hof dat eerder bepaalde dat het huwelijk voor paren van gelijk geslacht niet in strijd is met de Spaanse Grondwet. Het Constitutionele Hof heeft volgens de bisschoppen ‘een correcte, maar niet de enige mogelijke’ interpretatie van de Grondwet gegeven, aldus mgr. Martinez Camino. Bovendien vinden de bisschoppen dat wetten veranderd moeten worden als zijn ‘ongerechtvaardigd’ zijn.

In Spanje werd het huwelijk in 2005 onder de socialistische regering van premier Zapatero opengesteld voor paren van gelijk geslacht, een besluit dat door de meerderheid van de overwegend katholieke Spaanse bevolking gesteund werd, maar op fel verzet van de Spaanse bisschoppen stuitte. Nadat in 2011 de conservatieve Volkspartij van de huidige premier Rajoy aan de macht kwam, hoopten de bisschoppen dat het weer zou worden afgeschaft, maar premier Rajoy besloot echter eerst de procedure bij het Constitutionele Hof af te wachten.

Minister Alberto Ruiz-Gallardon heeft inmiddels laten weten dat de regering niet tegen het vonnis van het Constitutionele Hof  in beroep gaat en ook geen plannen heeft om de wet te veranderen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Spaanse bisschoppen willen van wetgeving homohuwelijk af

Redaktie, in Historie & Politiek op 28 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media