Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 971 people
86442 users - nu online: 971 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nieuw feest in Club Church: Hello Pozzums


door Redaktie in Scene , 14 oktober 2012

This article is also available in English


Club Church lanceert dit jaar een nieuw feest: Hello Pozzums! Een sexy feest exclusief voor hiv-positieve mannen. De club realiseert zich dat het concept vragen of zelfs weerstand zou kunnen oproepen en toch is ze vastbesloten om door te zetten. Waarom?

Richard Keldoulis & Anne Rodermond van Club Church: “Er is nog altijd discriminatie van mensen met hiv in het uitgaansleven en in de cruising scene. Er is behoefte aan een feest waar hiv-positieve homomannen onder elkaar kunnen zijn, een feest waar het stigma op hiv niet bestaat. Club Church wil een plek creëren waar hiv-positieve mannen zich lichamelijk onbevangen kunnen voelen, waar hiv-status geen obstakel is.”

Die discriminatie en dat stigma, dat valt toch best mee?

Keldoulis: “Dus niet! Het is misschien subtiel maar daarom wel degelijk reëel. Het zit veel jongens in de weg, vooral bij het flirten en cruisen. Want zeg je direct iets over je status als je iemand ontmoet? Of pas vlak voor of tijdens de seks? Of er direct na? Voor je het weet is het een plezierbederver bij uitstek. Op een feest als Hello Pozzums! is die hele toestand in één keer opgelost.”

Hoe moeten we ons dat voorstellen, wat voor feest wordt het dan?

Rodermond: “Het wordt een dans- en cruise-feest à la (z)onderbroek en net als op dat feest hanteert Hello Pozzums! een dress code: in augustus deden we de Baywatch-editie, dus iedereen was in een rode zwembroek of in onderbroek of helemaal bloot. De cruise-plekken en darkrooms zijn gewoon open. Let wel, Club Church hanteert haar huisregels zoals die op alle feesten die zij organiseert van toepassing zijn. Op Hello Pozzums! staat veilige seks en gezond plezier vanuit het perspectief van hiv-positieve mannen voorop.”

Veilige seks, dus ook op dit feest wordt seks zonder condoom niet getolereerd?

Keldoulis: “Op een feest exclusief voor hiv-positieve mannen ligt het begrip veilige seks iets genuanceerder. Hiv-positieve mannen die hun medicijnen gebruiken en regelmatig worden getest maken soms de keuze geen condoom te gebruiken. Dat is in hun geval weloverwogen en niet per sé roekeloos. Dit is geen bareback-feest, zoals altijd zijn er overal in Club Church condooms, glijmiddel en handschoenen beschikbaar, maar mochten mannen toch zonder condoom willen neuken, kan dat, mits met uitdrukkelijke toestemming van beide partners.

Hoe zit het dan met alle andere vervelende en soms gevaarlijke soa’s?

Rodermond: “We blijven onze gasten wijzen op de risico’s van soa’s. Voor zowel hiv-negatieve als hiv-positieve mannen geldt dat hoe meer promiscue je bent, des te meer risico je loopt en des te groter het belang is om je heel frequent te laten testen. Vooral hepatitis C is iets om in de gaten te houden.”

Maar je kunt niet weten of iemand zich regelmatig test, of trouw z’n medicijnen neemt, toch?

Rodermond: “Dat klopt. Dat weet je alleen honderd procent zeker van jezelf.”

Wat betekent Hello Pozzums! eigenlijk?

Keldoulis: “Het is een grap, iets wat Dame Edna altijd zei in haar tv-shows, een Australische groet. Het moet vooral ook plezier uitdrukken, iets luchthartigs. Het feest is er juist om het zware en ingewikkelde van wat we hierboven hebben besproken te kunnen overslaan. Lekker dansen en spannend cruisen, met precies de goede muziek en in vertrouwd gezelschap.”

Hello Pozzums!
The Sun Dance Party,
Een positief sexy feest op zondagmiddag van 16.00–20.00 uur.
21 oktober, 16 december


Club Church
Kerkstraat 52, Amsterdam
www.clubchurch.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Nieuw feest in Club Church: Hello Pozzums

Redaktie, in Scene op 18 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media