Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 1039 people
86419 users - nu online: 1039 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vechten in Club Church


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 30 juni 2012

This article is also available in English


Het is geen geheim dat homo’s zich ervoor inzetten in goede conditie te blijven en gretig trainen - werp maar eens een snelle blik op de klandizie van een willekeurige sportschool in de stad. De afgelopen twee decennia is er bovendien een explosie geweest in het aantal homosportclubs in Nederland en de rest van de wereld, mede als gevolg van het succes van de Gay Games.

Terwijl homo’s in het verleden werden beschouwd als mietjes en verwijfd, hebben tegenwoordig spierballenmeiden, sportschoolminnaars en de hele beren-stamboom (van otters tot panda’s) een groot deel van de homocultuur overgenomen. Verwijfd is uit, macho is in.In de steeds evoluerende fetisj-wereld is een erotische voorkeur voor sportkleding en/of sneakers uiterst populair geworden onder homo’s en dat heeft geleid tot het ontstaan van specifieke sportkledingfeesten zoals Ladz in Amsterdam en de verkiezing van Mr Sportswear in Duitsland.

Deze party’s zijn grotendeels gebaseerd op kleding, schoeisel en attitude, maar contactsporten zoals worstelen, boksen en “trampling” (wat inhoudt iemand onder je voeten overweldigen) zijn ook toenemend populaire fetisjen geworden. Op Gayromeo zijn verschillende clubs de hoogte in geschoten, die aan vechtsporten zijn gewijd, zowel in Duitsland als in Nederland en België.

Natuurlijk hebben worstelen en boksen sinds het begin van de beschaving bestaan. In het antieke Griekenland werden wedstrijden naakt worstelen beschouwd als de belangrijkste sport van de Olympische Spelen. Het woord “gymnasium” betekent zelfs naakt trainen, een gewoonte die de esthetische waardering van het mannenlichaam zou bevorderen en een eerbetoon aan de goden zou zijn.

Grieks-Romeins worstelen, modern freestyle worstelen en olieworstelen, de nationale sport van Turkije, zijn allemaal afgeleid van deze vroege Olympische spelen. Maar er is een oneindig aantal homo-erotische vechtsporten die de homoverbeelding hebben veroverd, van kickboksen (een mengsel van Thai-boksen, karate en Westers boksen dat in de jaren zestig in Japan ontstond) tot BJJ (Braziliaanse jiu-jitsu) dat gericht is op grepen en grondgevechten, tot MMA (mixed martial arts).

Stompen van maag en lichaam, gemaskerd vechten, naakt strijden, onderwerpingsworstelen en frotteren zijn ook de homo-fetisj-fantasie binnen gesijpeld. Om deze groeiende groep te bedienen begint Club Church in de Amsterdamse Kerkstraat, die bekend staat om z’n inventieve fetisj-themafeesten, een regelmatige Fight Club op zondagmiddag.Alle vechtsporten worden aangemoedigd en het evenement richt zich op iedereen, van beginners tot gevorderden. Gozers die uitsluitend naar de actie willen kijken zijn ook meer dan welkom. Er zal voor sportmatten worden gezorgd en er heerst een strikte kledingcode van worstel-, boks- of sportkleding, ondergoed, jockstraps of geen kleren.

Fight Club
6 mei en vervolgens de eerste zondag om de twee maanden, 16.00-20.00 uur
Kerkstraat 52, Amsterdam
www.clubchurch.nlCommentaar:
Re: Vechten in Club Church-


Reactie van arend dd. 06 januari 2013
weet je ook of er een fight club is in belgie in omgeving van antwerpen ?


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Vechten in Club Church

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media