Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1141 people
86419 users - nu online: 1141 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Maleisië gaat investeren in 'homogenezing'


door Redaktie in Algemeen , 15 juni 2012

This article is also available in English


Psychotherapeuten in Maleisië krijgen meer scholing om het ‘fenomeen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders’ (LHBT’s) te bestrijden. De Maleisische regering gaat daar € 25.000,- voor uit trekken en om daarmee speciale trainingsprogramma’s op te zetten. Dat maakte vicepremier Tan Sri Muhyiddin Yassin begin april bekend tijdens een bijeenkomst op de Putra Malaysia Universiteit.

Volgens vicepremier Muhyiddin is het Westen al zwaar getroffen door ‘de symptomen van seksuele gerichtheidsstornis waaraan homo's lijden’ en is de scholing hard nodig omdat ook Maleisië nu bedreigd wordt.

Het geld is vooral bestemd om psychotherapeuten meer deskundigheid bij te brengen om cliënten bij te kunnen staan die volgens Muhyiddin ‘seksuele problemen hebben die een bedreiging vormen voor de integriteit van het gezin’.

Volgens de vicepremier is het van groot belang dat deze ‘gehandicapte mensen’ geholpen worden om ‘een normaal leven’ te leiden.

‘Ik geloof dat we door betere hulpverlening de verdere verspreiding van dit negatieve fenomeen in onze samenleving een halt toe kunnen roepen’, zei Muhyiddin. Hij benadrukte dat dit ‘fenomeen’ indruist tegen moraal, godsdienst en normen van de Maleisische samenleving’.

Om dat doel te bereiken gaat de Maleisische regering € 25.000,- investeren in speciale trainingsprogramma’s die ontwikkeld zullen worden door de Malaysian International Counselling Association (Mica).
‘Voor nu trekken we daar € 25.000,- voor uit, maar als dat niet genoeg blijkt te zijn, dan gaan we meer geld beschikbaar stellen’, zo liet de vicepremier weten.

Homoseksuele handelingen zijn in Maleisië verboden en kunnen bestraft worden met boetes, een gevangenisstraf die kan oplopen tot maximaal 20 jaar en zelfs bijkomende lijfstraffen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Maleisië gaat investeren in 'homogenezing'

Redaktie, in Algemeen op 19 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media