Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 1016 people
86419 users - nu online: 1016 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Boot LHBT’s Turkse afkomst bij Canal Parade


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 09 juni 2012

This article is also available in English


Voor het eerst zal er dit jaar een boot met lesbiennes, homo’s, bi’s en transgeners (LHBT’s) van Turkse afkomst meevaren tijdens de Canal Parade. Dat bleek tijdens de loting voor de deelnemers van de botenparade die afgelopen zondag gehouden werd door ProGay, de organisator van de Amsterdam Gay Pride waar de Canal Parade het jaarlijkse hoogtepunt van is.

'We zijn blij met deze aanwinst', zegt ProGay-voorzitter Irene Hemelaar. ‘In Nederland wonen naar schatting 20.000 homoseksuelen en lesbiennes van Turkse afkomst, maar ze zijn door het taboe dat op homoseksualiteit rust, onzichtbaar. Deze boot die ook vaart in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije, geeft hen een gezicht’.

De ‘Turkse boot’ is ingeschreven door Stichting Elance. Deze Amsterdamse stichting richt zich op de maatschappelijke ontwikkeling, participatie en empowerment van jongeren en vrouwen door hen kennis te laten maken met verschillende interpretaties van cultuur, maar vooral met elkaar. In de afgelopen jaren organiseerde Stichting Elance in samenwerking met Stichting Malaica bijeenkomsten om de dialoog over seksuele diversiteit binnen verschillende culturen te bevorderen.


Er deden 188 geïnteresseerden mee aan een loting voor een plekje in de botenparade waar plek is voor maximaal 80 vaartuigen. Zie het overzicht deelnemers Canal Parade 2012 om te zien welke boten er dit jaar meevaren.

Opvallende deelnemer is de boot van de danser en musicalacteur Mathijs Beugelink. Hij werd dit jaar tijdens het carnaval in Tilburg slachtoffer van anti-homogeweld. Hij doet met zijn deelname een oproep aan slachtoffers van dat geweld zich niet te schamen en altijd aangifte te doen.

De Amsterdam Gay Pride 2012 duurt van 28 juli tot en met 5 augustus.

De Canal Parade is op zaterdag op 4 augustus. De Avro verzorgt ook dit jaar weer de televisieregistratie van de botenparade. Vorig jaar keken wereldwijd 2.000.000 mensen naar het evenement, zowel als bezoeker van het evenement als via internet en televisie.Commentaar:
Re: Boot LHBT’s Turkse afkomst bij Canal Parade-


Reactie van DJ dd. 10 juni 2012
ook de hindustaanse boot vaart dit jaar weer mee! hoe zit het met die caribische boot?


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Boot LHBT’s Turkse afkomst bij Canal Parade

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 13 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media