Back to Top
Zaterdag 22 Feb
86415 users - nu online: 1507 people
86415 users - nu online: 1507 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bob Angelo-oorkonde voor Björn van Roozendaal


door Redaktie in Scene , 06 juni 2012

This article is also available in English


Het bestuur van COC Nederland heeft op donderdag 5 april de Bob Angelo-oorkonde toegekend aan Björn van Roozendaal.

Met de Bob Angelo-oorkonde eert het COC personen en/of organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd ter bevordering van de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Björn van Roozendaal krijgt de prijs voor zijn voorbeeldige staat van dienst als het gaat om het internationaal bevorderen van LHBT-rechten.


Naast zijn professionele inzet als internationaal medewerker van COC Nederland tussen 2004 en 2012 zette Van Roozendaal zich steeds ook op vrijwillige basis in voor de (internationale) LHBT-gemeenschap; als marketing manager van Expreszo (2002-2004), als voorzitter van IGLYO (2004-2007) en als bestuurslid van ILGA-Europe (2009-2011).

Als internationaal medewerker van het COC speelde Van Roozendaal een bepalende rol bij het vormgeven van het internationaal beleid van de organisatie en het vormen van een globaal netwerk. Mede door zijn inzet is COC Nederland de eerste LHBT-organisatie ter wereld die consultatieve status kreeg bij de Verenigde Naties.


Als voorzitter professionaliseerde Van Roozendaal de LHBT-jongerenorganisatie IGLYO tot een realistische, pragmatische club die Europees denkt en handelt om de rechten en arbeids-omstandigheden van LHBT-jongeren te verbeteren. Voor die inzet werd hij in 2007 door Euronederlander.nl gekozen tot Europese Jongere van het Jaar.

Als bestuurslid van ILGA-Europe zette Van Roozendaal zich succesvol in voor de broodnodige versterking van de interne organisatie. Vanaf 2010 is hij secretaris van de PlanetRomeo Foundation, die LHBT-activiteiten ondersteunt op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheid, emancipatie en sport.

Namens COC Nederland reikte voorzitter Vera Bergkamp de Bob Angelo-oorkonde op donderdag 5 april 2012 uit aan Björn van Roozendaal. Hij ontving de oorkonde ter gelegenheid van zijn afscheid bij COC Nederland en is daarmee het eerste personeelslid van de organisatie dat deze eer te beurt valt. Van Roozendaal treedt in april in dienst bij ILGA-Europe in Brussel.
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Bob Angelo-oorkonde voor Björn van Roozendaal

Redaktie, in Scene op 10 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media