Back to Top
Dinsdag 20 Aug
86351 users - nu online: 1100 people
86351 users - nu online: 1100 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
COC-prijs voor Boris Dittrich en Maria van Oosten


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 09 april 2012


De Bob Angelo-penning van het COC is dit jaar toegekend aan Boris Dittrich en Maria van Oosten. De winnaars ontvingen de prijs zondagmiddag 29 januari uit handen van COC-voorzitter Vera Bergkamp, wegens hun bijzondere verdienste voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Boris Dittrich

‘Dittrich leverde als politicus een cruciale bijdrage aan de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht’, zegt COC-voorzitter Bergkamp. ‘Nu het huwelijk tien jaar is opengesteld en negen landen het Nederlandse voorbeeld volgden, willen we hem daarvoor eren’.

Volgens Bergkamp zet Dittrich zich al gedurende zijn hele carrière onvermoeibaar in voor de emancipatie van LHBT’s. ‘Als Kamerlid leverde hij belangrijke bouwstenen voor het huidige LHBT-beleid en als directeur seksuele minderheden bij Human Rights Watch strijdt hij wereldwijd voor de rechten van LHBT’s die onderdrukt en vervolgd worden’.


Maria van Oosten

Maria van Oosten nam in december na twintig jaar afscheid als uitgever en initiatiefnemer van ZijAanZij-magazine, dat inmiddels is omgedoopt tot ZZ THIS = US. Met dit tijdschrift zette Van Oosten volgens Bergkamp ‘niet alleen een prachtige glossy neer, maar vooral ook een niet meer weg te denken platform waar lesbische en biseksuele vrouwen herkenning, erkenning en rolmodellen vinden.

Daarmee leverde ze een belangrijke bijdrage aan de emancipatie van lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland’.

De Bob Angelo-penning is vernoemd naar het pseudoniem van de oprichter van het COC, Niek Engelschman. Het bestuur van het COC kent de penning toe aan personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie van LHBT’s. De prijs werd ingesteld in 1991 en eerder toegekend aan onder meer Erwin Olaf, Hans van Manen, Andreas Burnier, Paul de Leeuw, Joke Swiebel, Henk Krol en Arie Boomsma. 


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

COC-prijs voor Boris Dittrich en Maria van Oosten

Redaktie, in Uitgaan & Reports op 15 april 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


RoB
Made in AmsterdamMeer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 247
Meer van Redaktie

Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media