Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1246 people
86402 users - nu online: 1246 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Lesbische Ruth Davidson nieuwe leider Schotse Conservatieven


door Redaktie in Algemeen , 29 januari 2012


Ruth Davidson is gekozen tot nieuwe leider van de Schotse Conservatieve Partij. Het lid van het Schotse parlement is daarmee de eerste openlijk lesbische of homoseksuele leider van een vooraanstaande Britse politieke partij.

Ruth Davidson maakt een bliksemcarrière in de Schotse politiek. Ze is pas sinds begin dit jaar lid van het Schotse parlement - als eerste openlijk lesbisch parlementslid - en volgt nu Annabel Goldie op als leider van de in omvang derde partij in het Schotse parlement.


‘Een politieke partij wordt niet gevormd door de leider van die partij, maar door zijn leden en ik wil alle leden verenigen om eensgezind onze partij vooruit te brengen’, zei Davidson na het bekend worden van haar uitverkiezing.

De Britse premier en partijleider van de Britse Conservatieven David Cameron heeft Davidson met haar uitverkiezing gefeliciteerd. Ook LGBTory heeft de verkiezing van Davidson met vreugde verwelkomt.


Alex Salmond en Ruth Davidson

De Schotse Conservatieven waren tientallen jaren de grootse partij in Schotland, maar hebben sinds de regering van de Conservatieve premier Margareth Thatcher het vertrouwen van de Schotse kiezers steeds meer verloren. Op dit moment wordt de Schotse politiek beheerst door de Schotse Nationale Partij (SNP) van premier Alex Salmond, die streeft naar grotere onafhankelijkheid van Schotland binnen het Verenigd Koninkrijk.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Lesbische Ruth Davidson nieuwe leider Schotse Conservatieven

Redaktie, in Algemeen op 02 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 244
okt 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 9 min.
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media