Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1295 people
86407 users - nu online: 1295 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
COC: 'VVD en PVV doorbreek gijzeling SGP om weigerambtenaar'


door Redaktie in Historie & Politiek , 22 januari 2012


De gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV gaat het probleem van de weigerambtenaren op de lange baan schuiven. De PVV gaat namelijk schrijven aan een tijdrovend initiatiefwetsvoorstel om weigerambtenaren te verbieden. De SGP, voor de coalitie broodnodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer, kan zich volgens ingewijden vinden in deze 'oplossing'. COC Nederland roept PVV en VVD op zich niet door de SGP te laten gijzelen en een motie van GroenLinks te steunen waarmee onmiddellijk een einde kan komen aan het fenomeen van de weigerambtenaar.

De PVV krijgt door de beslissing om een initiatiefwetsvoorstel te gaan schrijven een excuus om geen steun te geven aan een motie van GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent, die oproept om onmiddellijk een einde te maken 'aan het fenomeen van de weigerambtenaar'.


COC Nederland roept PVV én VVD daarom op die GroenLinks-motie te steunen. 'Daarmee komt eenvoudig een einde aan het fenomeen van de weigerambtenaren', zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland. 'Daar is geen initiatiefwetsvoorstel voor nodig'.

Bergkamp rekent er op dat PVV en VVD voet bij stuk houden en zich niet laten gijzelen door de SGP als het gaat om de weigerambtenaar. De weigerambtenaar was een potentiële bananenschil voor de samenwerking tussen de regeringspartijen VVD en CDA, gedoogpartij PVV en de SGP.

Er was nog extra beraad over de kwestie nodig van de fractievoorzitters van VVD, CDA en SGP met PVV-leider Geert Wilders. Die had voor een verrassing gezorgd door begin november in een tweet aan te kondigen voorstander te zijn van een wettelijke regeling om weigerambtenaren te kunnen ontslaan.
Volgens ingewijden stonden de fractievoorzitters even 'met verhitte koppen' tegenover elkaar.

Het schrijven van een initiatiefvoorstel door de PVV zal zoveel tijd vergen, dat de voor de coalitiet heikele kwestie van de weigerambtenaren in feite op de lange baan geschoven wordt.


Langzaamaanactie

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent wacht al een tijd met het in stemming brengen van haar motie over de weigerambtenaren in de hoop met de steun van PVV en/of VVD een meerderheid van de Tweede Kamer achter zich te krijgen. Maar die kans lijkt nu verkeken.

Van Gent zou 'een langzaamaanactie van de coalitie' zeer betreuren, zo meldt ze. 'Ik heb de motie op verzoek van de VVD aangehouden. De VVD stond er sympathiek tegenover en met haar steun zou er een Kamermeerderheid zijn'.

VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert heeft zich steeds uitgesproken tegen weigerambtenaren, maar ging nog niet zover steun aan de GroenLinks-motie te geven. Ze wil eerst de reactie van het kabinet afwachten.

Het kabinet wil tot op heden ruimte blijven geven aan weigerambtenaren. De SGP wil dat weigerambtenaren zelfs wettelijk beter worden beschermd.GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

COC: 'VVD en PVV doorbreek gijzeling SGP om weigerambtenaar'

Redaktie, in Historie & Politiek op 26 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media