Back to Top
Maandag 30 maart
86425 users - nu online: 940 people
86425 users - nu online: 940 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Probleem Amsterdamse weigerambtenaren opgelost


door Redaktie in Historie & Politiek , 12 november 2011

This article is also available in English


De gemeente heeft het COC Amsterdam laten weten dat de kwestie rond de twee weigerambtenaren in Stadsdeel Nieuw-West is opgelost. COC Amsterdam reageert positief op het nieuws. “Dit is de oplossing waar we op zaten te wachten”, aldus voorzitter Dennis Boutkan. “De stad Amsterdam geeft een zeer duidelijk signaal af in woord én daad dat weigerambtenaren echt niet meer kunnen”.

Eind mei ontstond grote commotie in de Amsterdamse gemeenteraad, toen bleek dat er twee weigerambtenaren in dienst waren van de gemeente Amsterdam.

Het COC besloot toen onmiddellijk om de gemeente van de lijst af te halen van weigervrije gemeenten en sprak met verantwoordelijk stadsdeelwethouder Mauer (D66). Ook werden vragen gesteld in de Gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder P&O Eric van der Burg (VVD) maakte in de raad duidelijk de weigerambtenaren onacceptabel te vinden en naar een oplossing te zoeken.Die oplossing is nu dus bereikt. Eén medewerker heeft per 1 september een andere functie buiten de afdeling Burgerzaken. Van de andere medewerker wordt de aanstelling niet verlengd. Het huidige contract eindigt eind oktober, maar tot die tijd wordt de betrokken ambtenaar uitgesloten bij het sluiten van huwelijken.

COC Amsterdam hoopt dat dit duidelijke beleid ook andere gemeenten doet volgen. “Wat ons betreft is het 10 jaar na de openstelling van het burgerlijk huwelijk mooi geweest met die weigerambtenaren: maak snel een einde aan het tolereren van discriminerende ambtenaren”. aldus Boutkan.

De gemeente Amsterdam is inmiddels door het COC weer op de lijst geplaatst van weigervrije gemeenten.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Probleem Amsterdamse weigerambtenaren opgelost

Redaktie, in Historie & Politiek op 14 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media