Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1141 people
86414 users - nu online: 1141 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Leven in Leerland - Gebruik(t)


door Pieter Claeys in Columns & Opinie , 27 oktober 2011

This article is also available in English


“Wat is je Gayromeo-profiel?” en “Zit je ook op Recon?” klinkt het wel eens wanneer ik een leuke man ontmoet. Ik moet de mannelijke aandacht dan teleurstellen want ik heb geen online datingprofielen. Niet alleen vind ik het veel leuker om iemand in de kroeg te ontmoeten, ik heb ook gewoon geen tijd om zo’n profiel bij te houden. Wie iets over mij wil weten voegt me maar toe op Facebook, of kijkt gewoon op mijn website. Overigens vertrouw ik heel wat datingsites niet. Want wat doen die sites eigenlijk met je gegevens?

Om daar achter te komen besloot ik eens de gebruikersvoorwaarden na te kijken van enkele sites die populair zijn in mijn vriendenkring: Gaydar, Gayromeo, Gearfetish, BLUF, Fetlife, Recon en Grindr. Het respecteren van elkaars privacy is in de leer- en fetisjwereld nog steeds een groot goed. Je zou dan ook verwachten dat datingsites die zich helemaal of ten dele op een leer- en fetisjpubliek richten hun zaakjes goed geregeld hebben. Niets bleek echter minder waar.


Het BLUF-netwerk heeft de strengste gebruikersvoorwaarden. Maar dat is niet echt verwonderlijk aangezien de uniformclub een erg besloten karakter heeft en niet iedereen er lid van kan worden. Gayromeo heeft het meest volledige beleid en draagt privacy van gebruikers hoog in het vaandel. Verder zal de site geen foto’s van gebruikers aanwenden in reclamecampagnes. Hetzelfde geldt voor Grindr, dat overigens ook stelt dat het illegaal is om profielfoto’s van anderen op het internet te zetten. Iets wat helaas vaak voorkomt.

Ook voor Gaydar is privacy belangrijk, al verkoopt de website je gegevens wel aan geselecteerde adverteerders. Wat het bedrijf met je foto’s doet, vertellen de gebruikersvoorwaarden niet.

Maar waar Gaydar nog een privacybeleid heeft laten Gearfetish en Fetlife het na om hun gebruikers ook maar iets van richtlijnen te geven. Geen idee hoe die sites met je gegevens en foto’s omgaan.

En dan hadden we nog Recon. Het bedrijf belooft je gegevens niet door te verkopen, maar wie lid wordt van de site verliest wel alle rechten op z’n foto’s. Zo stelt Recon dat jouw foto’s gebruikt mogen worden in on- en offline reclamecampagnes. Ook als je geen lid meer bent. En neen, ze sturen je geen bericht wanneer je hoofd op een van hun banners prijkt.

Dit Britse bedrijf is wereldwijd aanwezig op leer- en fetisj-events, organiseert feesten en evenementen en geldt als een van de grootste spelers in op de online fetisj gay dating markt. Het is jammer dat net dit bedrijf de privacy van haar gebruikers ondergeschikt maakt aan de eigen commerciële belangen. De Spanner Case indachtig klinken de gebruikersvoorwaarden van Recon gewoon pervers. Ik denk dat ik voorlopig maar offline blijf daten.Commentaar:
Re: Leven in Leerland - Gebruik(t)-


Reactie van utroman dd. 28 oktober 2011
Een verdraaid goed onderzoekje! Ik ben helaas weinig verbaasd over de uitkomst, ik heb mezelf lang geleden al rekenschap gegeven van het feit dat zelfs als ik al mijn profielen ophef, mijn foto-bits nog overal rond zullen blijven zwerven ..... En ach, zolang we niet in de politiek willen (en wie wil dat nou!) valt het nog wel mee. Een pluimpje niettemin voor gayromeo!
utroman


GERELATEERDMEER VAN PIETER CLAEYSMEEST GELEZEN VAN PIETER CLAEYS

Leven in Leerland - Gebruik(t)

Pieter Claeys, in Columns & Opinie op 29 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media