Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 924 people
86419 users - nu online: 924 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Leven in Leerland - Konijn


door Pieter Claeys in Columns & Opinie , 30 september 2011

This article is also available in English


Mijn shirt kleeft aan mijn lijf. Iets kraakt. Wat is het? Het zweet staat op mijn voorhoofd. Er is nauwelijks licht. Mijn ogen moeten wennen. Een konijn roetsjt over het pad. Mijn hart slaat een slag sneller. Ik steek een sigaret op. Mijn enige wapen, op mijn mobiel na. In de verte is licht. Ik voel de sleutels in mijn jaszak, best scherp. Je weet maar nooit. Hier is niemand, alles is stil. De lucht is zwoel, mijn nek klam. Ik kijk omhoog. Er is geen maan. Wel sterren. Viel daar niet een? Het is een vliegtuig.

Plots beweegt een oranje lichtje op het pad. Een peuk. Her en der liggen fietsen in het struikgewas. Hij loopt langs, kijkt me aan, loopt verder.

Ik kom uit op een veldje. Er zijn er meer. Niemand zegt wat. Ik loop door, naar de weg. Een blik achterom. Sommigen volgen. Ik stop. Doof mijn sigaret. Handen in de zakken. Bijna geluidloos slenteren ze langs. Een stopt. Staart. Wrijft met zijn hand langs zijn kruis. Hij draagt een harnas. Mijn hersens kraken, dat is productnummer... shit, ik loop weer door.


Drie staan tegen een boom. Nou ja, één zit. Gehurkt. Vlezige schaduwen vloeien door elkaar. Elkaar verslindend. Ritselend. Soms grommend. Hier is het druk. Ik word achtervolgd. Ik blijf staan. Kijk. Kijk weg. Hij stopt. Ik loop door. En dat drie keer. Daarna heeft hij het begrepen.

Verderop is licht. En water. Derde sigaret. Er is een bankje. Zuigende geluiden. Het bankje is bezet. Er gloeien kooltjes in het gras, en er ligt afval. Ik loop verder, ga zitten en ontspan. Het is nacht, in de verte hoor ik de snelweg. Er schijnt licht op het water. Een briesje streelt mijn hoofd. De rust is bedrieglijk. Iets zoemt. Een rauwe kreun breekt de nacht.

Het water is mooi. En saai. Ik trek m’n jack aan. Handen in de zakken. Ik loop terug. Ik moet minder roken. En naar huis. De rollen zijn omgekeerd. Ik kijk. Volg. Stop. Kijk. Kijk weg. Loop door. Een konijnenpaar heeft meer succes. Hier zijn teveel mensen. In pak. Met sportpetje. Vakantieshort en sandalen. Bloot bovenlijf. Jeans. Slip. Kutkonijnen!

Het is stil. Ik slenter, speur rusteloos rond. Genadeloos. Gedempt gefluister. Ik wacht. In een seconde is het gebeurd. Hij loopt langs en mijn hoofd draait. De keuze is gemaakt. Ik volg. Hij stopt. Ik loop langs. Naar het duister tussen de bladeren. Hij haakt af. Ik loop de hele weg terug. Het kronkelt en slingert. Een schim passeert. Kijkt niet om. Ik hoor auto’s. Her en der ligt een fiets.

En dan zie ik hem staan. Hij staat tegen een boom, bedekt door schaduw en struikgewas. Verborgen. Een scooter. De kleur klopt. De eerste drie cijfers van de nummerplaat staan nog steeds in mijn mobiel. Hij zoefde destijds langs, scheldend. Ik heb het nog gemeld. Mijn sleutelbos prikt in mijn hand. Ik twijfel. Adem. Ik loop verder, naar huis. En voel me weer veilig.

GERELATEERDMEER VAN PIETER CLAEYSMEEST GELEZEN VAN PIETER CLAEYS

Leven in Leerland - Konijn

Pieter Claeys, in Columns & Opinie op 02 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media