Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 946 people
86419 users - nu online: 946 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Leven in Leerland - Mister


door Pieter Claeys in Columns & Opinie , 24 augustus 2011

This article is also available in English


Vier Europeanen deden dit jaar mee aan de drieëndertigste International Mr Leather wedstrijd in Chicago. De drie Duitsers raakten eveneens in de top twintig, maar het was een Fransman die met de jackpot – een reisfonds van vijfduizend dollar en een eindeloze rits prijzen van kleding tot dvd’s en boeken – ging lopen. Eric Guttierez (1967), Mr Leather Europe 2010, werd zondag 29 mei uit drieënvijftig kandidaten verkozen als International Mr Leather 2011.

Naast Guttierez namen in Chicago vanuit Europa ook nog Lutz Lazel uit Beieren, Stefan Kneuvener uit Noord-Rein Westfalen, en Peter Browning, German Mr Leather 2011, deel aan de verkiezing. Allemaal behaalden ze een plekje in de top twintig, maar de kandidaat uit Parijs greep uiteindelijk de hoofdprijs. De jury bestond uit negen leden waarin vanuit Europa, Massimo Fusillio, voorzitter van de leer- en fetisjclub uit Rome, plaatsnam.

Tijdens het Memorial Day weekend werd naast de verkiezing en vele feesten de jaarlijkse leermarkt gehouden en mocht de Leather Archives & Museum twintig kaarsjes uitblazen. Het sinds vorig jaar ingestelde Sir Jeffrey Payne Lifetime Community Leadership Award (vergeet niet te ademen, red.) ging naar de organisaties van de International Mr Leather en International Ms Leather wedstrijden. Tot slot werd ook de oprichter en grote baas van zowel de archieven als de wedstrijd, Chuck Renslow, in de bloemetjes gezet met de publicatie van een boek over zijn leven en werk.


In de jaren zeventig van de vorige eeuw hadden Mr Leather wedstrijden het karakter van schoonheidscompetities waarbij modellen gezocht werden. Dat veranderde midden jaren tachtig toen, voornamelijk in de VS, titelhouders zich gingen bezighouden met het inzamelen van geld ten behoeve van het goede doel.

Sindsdien maakt het community-aspect bij veel Mr Leather verkiezingen deel uit van de wedstrijd en moeten kandidaten naast een fysieke presentatie ook aangeven hoe ze hun titel voor de leerscene willen inzetten, mochten ze de wedstrijd winnen.

De overwinning in de Chicago is het ultieme hoogtepunt van een succesvolle campagne die de Franse leerclub ASMF sinds vorig jaar heeft opgezet om de club en de lokale fetisjscene nieuw leven in te blazen.

Zo werden er in verschillende steden regionale voorrondes gehouden en was de Franse delegatie ruim vertegenwoordigd bij de Europese Mr Leather verkiezing in Frankfurt in oktober vorig jaar. Daar haalde Eric de winst binnen met een professioneel in elkaar gezette performance-act waarbij een toespraak ondersteund werd door muziek.

Als Mr Leather Europe 2010 organiseerde hij eerder al Brotherhood meetings met leer- en fetisjclubs uit Italië en Duitsland, en zetelde hij in de jury van de Mr Leather Belgium en German Mr Leather verkiezing. In een eerste reactie tegenover Leatherati.com verklaarde de eerste Europese International Mr Leather sinds 2001 zijn overwinning te zien als een belangrijk signaal vanuit de VS naar de Europese leerscene, “om te laten zien dat we dezelfde wereld zijn, dezelfde community.” Hij kondigde ook aan spoedig te beginnen met het plannen van zijn reizen.

Meer informatie over Eric is te vinden op zijn blog op http://misterleatherfrance.blogspot.com/.

GERELATEERDMEER VAN PIETER CLAEYSMEEST GELEZEN VAN PIETER CLAEYS

Leven in Leerland - Mister

Pieter Claeys, in Columns & Opinie op 26 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media