Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 923 people
86419 users - nu online: 923 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Leven in Leerland - Boven


door Pieter Claeys in Columns & Opinie , 29 mei 2011

This article is also available in English


Bij Boven in de Warmoesstraat was een vernissage. Aan de muur hingen tekeningen van felgespierde harige mannen. Die harige mannen bleken iets met katten te hebben. Waarom dat zo was weet ik niet, ik heb het ook niet aan de kunstenaar gevraagd. Ik had het namelijk te druk met letten op mijn prosecco en mijn dranktempo. Want ik was nog maar vijf minuten binnen toen een bebaarde man me vroeg of ik al hersteld was. Eerst wist ik niet waarover hij het had.

Ik was niet ziek geweest, niet onlangs verlaten door de liefde van m’n leven en de laatste keer dat ik helemaal in de kreukels geneukt werd was toch een poos geleden. Bleek dat hij me de week daarvoor nog de Argos uit had zien strompelen in een weinig nuchtere toestand. Ik had die avond nogal hard lopen borrelen. Met heel wat harige mannen.

Ik vind ze namelijk erg mooi. Een baard, een snor, borsthaar... Sommige vrienden gruwen ervan, maar zelfs rughaar en bilhaar vind ik supermooi, spannend en ronduit geil. Dus mag ik na werktijd graag borrelen met harige mannen. ’s Namiddags bij De Engel bijvoorbeeld, rond een uur of acht bij Prik en nog veel later in de Argos. Of op zo’n mooie locatie als Boven.


Want Boven is niet alleen een stijlvolle art gallery, het is ook een fijne loungeruimte met een trendy koffiebar. Op donderdag is het een bioscoop en eens per jaar komen er mannen borrelen en proosten op het zoveeljarig bestaan van hun uniformclub. Roken mag op het balkon met uitzicht op de daken van de buren en daarachter een mooie kerktoren. Boven is eigenlijk heel klein, maar ook heel veel.

Er waren bij de vernissage niet alleen besnorde, bebaarde en behaarde mannen. Er waren ook jongens in leer, heren in ruitjeshemden en ergens spotte ik nog een vrouw met krullend haar. Ik had haar al eerder gezien, op twitter en in de bladen. “Hallo,” lachte ze hartelijk, om daarna tussen de mannen te verdwijnen. Ik wilde haar achterna lopen maar botste op een man met een bril. Uit zijn overhemd kroelde wat borsthaar. Met hem raakte ik in gesprek over de toestand van Amsterdam Gay Capital, coming-out op tv en schapenvachtjes.

Toen mijn prosecco op was keek ik nog eens rond, het was erg druk. Mijn ogen gleden over de aanwezige gezichten maar de vrouw bleek opgeslokt door de mannenmassa. Ik vroeg me af hoe het voor haar voelde om hier Boven te zijn, tussen al die mannen en die tekeningen van gespierde beren. Misschien had ze zelf wel een voorliefde voor harige vrouwen. Of voor katten.


GERELATEERDMEER VAN PIETER CLAEYSMEEST GELEZEN VAN PIETER CLAEYS

Leven in Leerland - Boven

Pieter Claeys, in Columns & Opinie op 31 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media