Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1295 people
86407 users - nu online: 1295 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Leatherpride Amsterdam: Get-Ruff (28 oktober – 31 oktober)


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 26 oktober 2010

This article is also available in English


Voor de 15e keer wordt dit jaar Leatherpride Amsterdam gehouden. Met voor de tweede maal als ondertitel Get-Ruff wordt het van 28 oktober tot 31 oktober weer het grootste en beste leer en fetish evenement sinds het begin van deze eeuw, belooft initiatiefnemer Martijn Bakker. Ook dit jaar zijn weer alle homobedrijven van Amsterdam - bars, clubs, winkels, hotels en restaurants - betrokken bij het leatherfestival Get-Ruff.”

In 1996 werd voor de eerste keer een Amsterdam Leather Pride georganiseerd. Toen nog een elf dagen durend festival. Twee weekenden en een hele week daartussen met feesten, evenementen en ruimte voor shoppen en ontspanning. En natuurlijk seks, want leer is natuurlijk niet alleen om naar te kijken. Leren kleding aantrekken is een beleving waar hetero en homo, man en vrouw geil van wordt.


“In het buitenland werden er al dit soort evenementen georganiseerd en nadat in 1995 de Motor Sportclub Amsterdam 25 jaar bestond en een geweldig feest gaf voor de Europese leerwereld, besloten wij het onder de noemen Amsterdam Leather Pride voort te zetten”, legt Martijn Bakker de ontstaansgeschiedenis van het festival uit.

“Helaas bleek Leather Pride eind vorige eeuw voor Amsterdam te ruim van opzet.”

De drie leer- en rubberwinkels Black Body, Mister B en RoB Amsterdam namen het over en gaven het de nieuwe naam Playgrounds mee. “Dat is jarenlang een groot succes geweest”, vertelt Bakker. “De andere twee zaken hadden helaas niet meer zoveel tijd en energie om in de organisatie te steken. Ik besloot om terug te gaan naar hoe het ooit begon.”

De weg terug is beslist geen achteruitgang, glimlacht Martijn Bakker. “In tegendeel zelfs. We hebben niet alleen het feest een Get-Ruff make-over gegeven, maar tegelijkertijd andere bedrijven uit de fetish homoscene benaderd of ze mee wilden doen om er een Amsterdams festival van te maken.” Met als resultaat vele uiteenlopende evenementen.

“Het aloude gezegde ‘voor elck wat wils’ hebben we maar weer eens van stal gehaald”, lacht Martijn, om er snel aan toe te voegen, dat “het zeer beslist geen ouderwetse bedoening wordt! Met Get-Ruff zijn we klaar om Amsterdam weer zijn vertrouwde plek op de internationale leeragenda te geven.

Mochten mensen soms denken dat onze hoofdstad aan glans en glorie heeft verloren, dan moeten ze vooral dat weekend van in de buurt van de Warmoesstraat komen. Dan weten ze weer hoe trots leer en rubber kunnen glimmen. Die glorie gaat nu eenmaal nooit verloren!”

Leatherpride Amsterdam; Get-Ruff vindt plaats van 28 oktober tot 31 oktober.


Voor meer informatie, het complete programma of kaartverkoop, surf naar: www.get-ruff.com. en
de speciale leather pride agenda

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Leatherpride Amsterdam: Get-Ruff (28 oktober – 31 oktober)

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 27 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media