Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 964 people
86440 users - nu online: 964 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Columns & Opinie

Undinisme is seks in water. Het kan in badkuip, zwembad of zee. Op de website van Score FC staat een plaatje van een stevig geboeide man die kennelijk is ondergedompeld in badwater, een vorm van undinistisch masochisme met een vleugje hypoxyfilie (zucht naar zuurstofgebrek).

door Gert Hekma - 27 november 2001

lengte: 7 min. Printervriendelijke Pagina  
Urinoirs, varkens, vuilgekken


This article is also available in English
lengte: 7 minuten


Urinoir


Undinisme is seks in water. Het kan in badkuip, zwembad of zee. Op de website van Score FC staat een plaatje van een stevig geboeide man die kennelijk is ondergedompeld in badwater, een vorm van undinistisch masochisme met een vleugje hypoxyfilie (zucht naar zuurstofgebrek). Sommige mannen komen klaar van zwemmen en de meeste mannen hebben wel eens geprobeerd hoe het is om je onder water af te trekken. Volgens mij duurt het langer maar dat zal wel komen omdat ik niet erg undinistisch aangelegd ben. Bij Gay Swim hebben ze volgens mij minder seks in het water dan aan de waterkant en daarmee is het niet de ideale club voor een homoseksuele undinist.
Uniseksueel is een ander woord voor uranist of homoseksueel. Het begrip is het meest bekend geworden door de studie Uranisme et unisexualité (1895) van de dichter Marc-André Raffalovich. De woorden uranist en uranisme dateren van 1864 en stammen van Karl-Heinrich Ulrichs, recent "de eerste flikker uit de wereldgeschiedenis" genoemd. Deze jurist en latinist bedacht meer nieuwe termen zoals uranodionäisme voor biseksualiteit en urianaster voor noodhomoseksueel. Ulrichs ontleende het begrip met afleidingen aan de Venus Urania, de "hemelse" beschermgodin van de knapenliefde. Dioning en dionisme zijn ontleend aan de "aardse" Venus, beschermster van de "gewone" erotiek, en verwijzen naar heteroseksualiteit. Een noodhomoseksueel is een hetero die het bij gebrek aan "beter" (vrouwen) met mannen doet.
Urofilie is één van de vele woorden voor pisseks. We behandelden het thema onder gouden regen of gele douche (golden shower). Andere termen zijn urolagnie en renifleuren (rénifler is Frans voor snuiven, in dit geval van pis). Voor sommige mannen is urinoirseks een vorm van pisseks omdat ze opgewonden raken van de stank van pisbakken. Voor de meeste pisbakkenlopers was het evenwel een snelle manier om aan hun gemak te komen, ongeveer zoals mannen tegenwoordig een donkere kamer bezoeken. Het is als met veel seksuele variaties: wat voor de één een bijkomstigheid is, wordt voor een ander de hoofdmoot. Helaas voor de mannen die geilen op urinoirs, zijn niet alleen veel pisbakken verdwenen, maar hebben daarnaast de meeste resterende het homoseksuele bijgebruik verloren.
Urticatie is een moeilijk woord voor brandnetelseks. Met brandnetels slaan veroorzaakt pijn en valt daarom onder het sadisme.

Vampieren & varkens

Vaginaalmasturbant is een grappig woord voor een man die met vrouwen neukt maar niet op die vrouwen of die vorm van seks geilt. Hij raakt opgewonden van seksuele dromen die niks van doen hebben met de vrouw met wie hij gemeenschap heeft. Het kan gaan om homomannen die een vrouw trouwen, maar meestal zijn het heterokerels die zich verplicht voelen om te neuken maar liever een andere vrouw hadden of de voorkeur zouden geven aan andere handelingen. Het zou me niet verwonderen wanneer eens zou blijken dat de meeste heteroseksuele handelingen eigenlijk vaginaalmasturbatie zijn.
Vampirisme is bloedzuigerij en geldt vaak als een symbool voor seks. Sommige mensen geven zich aan een ander over, anderen roven liefde en seks. Het bloedzuigen van vampieren is een overdrachtelijke vorm van gedwongen seks. Veel vampieren uit de literaire geschiedenis zoals graaf Dracula hebben een homoseksuele connotatie. Twee vliegen in één klap voor homohaters: vampirisme stond voor homogedrag en voorzag het tegelijk van een negatieve betekenis. Om het nog een graad erger te maken hadden mannelijke vampieren het bovendien vaak voorzien op jongens. Het stapelen van wreedheid op lust dat vroeger aan vampieren werd toegeschreven, is vandaag overgegaan op pedofielen. De bloedzuigers van de Middeleeuwen zijn getransformeerd tot de pedofielen van de moderne tijd. De kelders van Dutroux zijn een moderne variatie op de burchten van Dracula, Blauwbaard en Gilles de Rais.
Het had nog een stapje erger gekund wanneer de gevangenis een varkensstal was geweest. Gezien de perverse wet "hoe smeriger hoe geiler" biedt een varkensstal die voor de meeste mensen een toppunt van vuiligheid is, voor perverten een summum van lust. Het wachten is op een kinky disco die is ingericht als stal waar varkens op hok staan, zodat verschillende vormen van S/M naast bestialiteit beleefd kunnen worden. Een varkensstal/disco is een ideale plek voor vuillikkerij, schoonmaakseks en slavenhandel. Mannen die zijn verslaafd aan vieze geuren en smerige geluiden kunnen er hun hart ophalen.
Van varkensstal naar veiling en verkoop is maar een kleine stap. Stel je voor dat je als slaaf vernederd en verkocht wilt worden, dan is het toch extra opwindend wanneer op de markt geen onderscheid wordt gemaakt tussen slaven en beesten, wanneer de verkoop in een stal plaatsvindt. Waar het geblèr van schapen en geknor van varkens, de aanblik van boerenkinkels, de warme walm van stieren, stro en stront zich verenigt met geluiden van bieden en geuren van zaad.

Verkrachting

Verkrachting is terecht een misdrijf. Maar wat verboden is, windt vaak extra op. Verkrachten mag niet, maar spelen alsof kan weer wel. Liefhebbers van zulke pseudoverkrachting heten ook wel bastiofielen. Veel "blind dates" hebben de structuur van een pseudoverkrachting: een onbekende heer dringt binnen in het huis waar de bewoner klaar ligt om gemaltraiteerd te worden op een wijze die hem bevalt. In het door Anthony M. Scacco geredigeerde boek Male Rape (1982) staat het verhaal van de pacifist Donald Tucker die na een vredesdemonstratie door de politie werd gearresteerd en in de gevangenis het (on)geluk had slachtoffer te worden van een groepsverkrachting. Hoewel hij zich ernstig beklaagde, beging hij later kleine misdrijven om opnieuw in de gevangenis te komen en de ervaring van gedwongen misbruik te herbeleven. Hij bezocht ook de leerwereld van San Francisco maar daar was het sadisme te veel een spel naar zijn zin. Hij gaf aan werkelijke verkrachting de voorkeur boven een gespeelde versie. In Nederland kun je beter geen moeite doen om in de gevangenis te komen in de hoop verkracht te worden. Verkrachting is schering en inslag in ouderwetse gevangenissen zoals in de Verenigde Staten, Rusland of Latijns-Amerika waar het een middel is voor de bewakers om de criminelen in toom te houden. Verkrachting is daar de ventielzede van een misdadig regime en daar is in Nederland nauwelijks sprake van.
Vingeren is het frunniken met een vinger in één van de gaten van het menselijk lichaam. Je kunt het bij jezelf doen of bij een ander. Hoewel sommige dommerdjes denken dat deze techniek vooral is voorbehouden aan lesbiennes, is het ook in homo- en heteroseksueel verband een opwindende variatie.
In het vorige nummer stonden de variaties op haarseks of trichofilie waar ook de vlechtensnijder onder viel. Nog eerder kwamen podofilie ofwel voetseks en de variatie daarop van schoenseks aan de orde.
Voyeurisme of kijklust is het omgekeerde van exhibitionisme of het verlangen om te tonen. In elke nicht schuilt een voyeur want wie kijkt er niet graag naar leuke jongens of een mannelijke sekskluwen in een donkere kamer. De voyeur was vroeger een vieze man die gluurde in het donker, maar tegenwoordig biedt het stadsleven zoveel erotische beelden dat je wel blind moet zijn om geen voyeur te worden. Het voyeurisme heeft met het gekoekeloer op terrassen en in disco's aantrekkelijke moderne vormen gekregen zoals het ouderwetse potloodventen zich ontwikkelde tot het hoogmoderne exhibitionisme van leernichten en modegekken dat het stadsbeeld opfleurt. Wanneer politici het over verloedering hebben, denken ze helaas niet alleen aan kauwgom, gepis of afval op straat, maar ook aan travestieten, leermannen met blote konten of cruisende nichten. Sommigen zien in hun spel van kijken en bekeken worden helaas vooral kwaad en geen plezier.

Vuile vuisten

Bij schoonmaakseks behandelden we de variaties op het verlangen dat wat vuil is schoon te maken. Je zou derhalve een schoonmaakgek ook wel met het omgekeerde begrip vuilgek kunnen aanduiden want wat de opwinding veroorzaakt is het vuil dat het dienstertje moet opruimen. Saliromanie is het moeilijke woord voor het Nederlandse vuilgekte. Vuil opruimen kan op vele manieren, met stofzuigers, dweilen of zwabbers, maar de meeste geileriken houden het op de tong als schoonmaakinstrument. Zij zijn vuillikkers die kikken op korstjes tussen de tenen, modder op laarzen of stront op een stenen stalvloer.
Vuistneuken is een seksueel gebruik dat een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt in de laatste drie decennia. Vingeren in de anus was voor 1970 niet uitzonderlijk, maar zelfs in het werk van De Sade, dat zoveel seksuele variaties uitentreuren behandelt, komt het neuken met een vuist hoogstzelden voor. Het is vooral de homoseksuele leerwereld die het vuistneuken populair heeft gemaakt en daarvoor de sling als ideaal hulpmiddel heeft ingezet. Vuistneuken vereist een grote mate van voorzichtigheid. Het best leer je het van iemand die er al bedreven in is. Wonden of scherpe nagels waren voor het aids-tijdperk al ongewenst, nu gebruiken vuistneukers latex handschoenen met glijmiddel om hiv-infectie te voorkomen. Vuistneuken is vanuit een sekse-perspectief interessant omdat vuist en anus niet erg geslachtsspecifiek zijn. Het maakt weinig uit of je het met een man of vrouw doet omdat konten en vuisten van beide sekses niet heel verschillend zijn. Vuistneuken is een tamelijk sekse-neutrale praktijk waarbij een homo- of heteroseksuele voorkeur er niet zo toe doet. Het verschil tussen een mannen- of vrouwenvuist in een kont of tussen een mannen- of vrouwenkont voor een vuist is niet groot. In de leerwereld van San Francisco was het vuistneuken een seksuele techniek waarbij potten en nichten de betrekkelijkheid van verschillen in seksuele voorkeur en sekse ontdekten.

Volgende keer: het vagevuur
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Urinoirs, varkens, vuilgekken-


Reactie van dd. 06 september 2003
ja lekker ;een varken ben ik, een varken wil ik zijn!Wentelen in de stront en dan je afrukken? Nou als dat geen feest is weet ik het ook niet meer...
fred van der wal


Reactie van dd. 03 februari 2004
wa bendu gij un verekte mongool man HOMO!!!!!!!


Reactie van dd. 03 februari 2004
verekte hoerige smeerlap gij verdient het woord" varken nog nie eens man FLIKKER


Reactie van dd. 14 februari 2004
Lekker dat afrukken in de stront van elkaar en dan lekker dobberen in een pis bad! Om klaar van te komen!
Franske van Suchtelen

GERELATEERDMEER VAN GERT HEKMAMEEST GELEZEN VAN GERT HEKMA

Urinoirs, varkens, vuilgekken

Gert Hekma, in Columns & Opinie op 01 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media