Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1085 people
86352 users - nu online: 1085 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Cafes in Centrum Amsterdam mogelijk later dicht


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 05 juni 2010

This article is also available in English


Cafés in het centrum van Amsterdam kunnen later dicht als goede afspraken met omwonenden worden gemaakt. De beoogde coalitie van GroenLinks, D66 en PvdA in stadsdeel Centrum wil veel meer verantwoordelijkheid leggen bij de ondernemers en omwonenden als het gaat om sluitingstijden van de horeca, zegt Jeanine van Pinxteren (GroenLinks), die stadsdeelvoorzitter wordt. ''We kunnen wel zeggen wat allemaal wel en niet mag, wij vinden dat problemen in principe gezamenlijk door ondernemers en omwonenden moeten worden opgelost.''

Overleg tussen ondernemers en bewoners zal tot wederzijds begrip leiden, zo is de gedachte. Verruiming van de openingstijden biedt bovendien economische voordelen voor de ondernemers. ''Dat is ook niet onbelangrijk,'' zegt Van Pinxteren.

Overlast en omwonenden

Er komt eerst een proef die voor heel het stadsdeel zal gaan gelden. Ondernemers kunnen zich bij het stadsdeel melden om hun horecagelegenheid later te sluiten. ''Het ene café heeft nu eenmaal later bezoekers dan het andere. Het is ook goed als niet iedereen tegelijk op straat staat,'' aldus Van Pinxteren.


Wel zullen ondernemers aan een aantal criteria moeten voldoen. Welke dat precies zijn, moet nog worden uitgewerkt. ''Maar cafés waarover nu al heel veel geklaagd wordt, kunnen langere openingstijden wel vergeten. En dat geldt ook voor horeca waar te weinig personeel is om overlast te beperken.''

Afspraken tussen ondernemers en omwonenden over het beperken van overlast, zullen voor het stadsdeel in ieder geval een belangrijk criterium zijn om al dan niet toestemming te geven voor verruiming van de openingstijden. Pas als ze daar niet uitkomen, zal het stadsdeel bemiddelen. 
Commentaar:
Re: Cafes in Centrum Amsterdam mogelijk later dicht


Reactie van abounuwas dd. 07 juni 2010
Voorlopig is een aantal belangrijke gay etablissementen helemaal dicht.... :-(


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Cafes in Centrum Amsterdam mogelijk later dicht

Redaktie, in Uitgaan & Reports op 08 juni 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019


Meer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 225
Meer van Redaktie

Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media