Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 841 people
86447 users - nu online: 841 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Kort Nieuws


door Redaktie , 14 maart 2010


Historische benoeming transgender in regeringsambt

President Barack Obama heeft opnieuw geschiedenis geschreven met de benoeming van transgender Amanda Simpson in een hoge regeringsfunctie. De aerospace en defensiedeskundige wordt senior technical adviser in het federale Bureau voor Industrie en Veiligheid. 'Ik voel me zeer vereerd met deze benoeming. Tegerlijkertijd, als een van de eerste transgenders die op grond van een presidentiële benoeming lid wordt van de federale regering, hoop ik dat ik snel één van honderden zal zijn en dat deze benoeming de deur opent voor al die anderen'.


Dat schrijft Simpson in een persverklaring van het National Center for Transgender Equality, een organisatie waarvan zij bestuurslid geweest is. Amanda Simpson was voor haar benoeming plaatsvervangend directeur techologische ontwikkeling bij Raytheon Missile Systems in Tucson, Arizona. Zij ook vlieginstructeur en testpiloot geweest en afgestudeerd in natuurkunde, werktuigbouw en bestuurskunde.


COC Zeeland mag op scholen geen voorlichting geven

Zeeuwse scholen hebben geen behoefte aan voorlichting over homoseksualiteit. Die conclusie lijkt gerechtvaardigd, nu slechts één school is ingegaan op het aanbod van COC Zeeland voor het geven van voorlichting. Vóór de zomervakantie kregen alle scholen in het Zeeuws voortgezet onderwijs een brief van COC Zeeland met het aanbod voorlichting te komen geven. Toen er geen reacties kwamen, werden de scholen nog eens benaderd door een van de zes voorlichters. Scholen die aangaven geen brief te hebben ontvangen of niet wisten waar die gebleven was, kregen hem opnieuw. Ook nu was er geen of een afwijzende reactie, zegt voorlichter Willibrord van de Kerkhove.


klassieke' uitvluchten

Navraag leert dat scholen om uiteenlopende redenen afzien van deelname. Als redenen werd de 'klassieke' uitvluchten daarvoor opgegeven, zoals 'homoseksualiteit speelt op onze school geen rol' en 'de school wordt al bestookt met verzoeken van belangengroepen om voorlichting te geven en moet daarom prioriteiten stellen' Opvallend is wel dat er ook door scholen gesteld wordt dat Zeeuwen volgens hen toleranter zijn ten opzichte van homo's dan bijvoorbeeld inwoners van de Randstad en dat er daarom homo-voorlichting minder nodig is. Ook werd gezegd dat de voorlichting al via andere lessen of de GGD geregeld is. 'Maar de GGD doet niet aan specifieke voorlichting over homoseksualiteit', zegt Van de Kerkhove. Buiten Zeeland heeft het COC de handen vol aan voorlichting op scholen, stelt hij.


Kamervragen over Oegandese antihomowetsvoorstel

CDA-Kamerleden Ferrier en Haverkamp hebben minister Koenders van Ontwikkelingssamen- werking Kamervragen gesteld over het Oegandese antihomowetsvoorstel.

Ferrier en Haverkamp willen van de minister weten wat hij vindt van het voorstel van het Zweedse EU-voorzitterschap om de Europese ontwikkelingshulp aan Oeganda op te schorten vanwege de antihomowetgeving die op komst is in dat land.Ze vragen tevens of minister Koenders het voornemen heeft die stap zelf ook te zetten en willen verder weten op welke manieren Nederland druk uitoefent op de Oegandese regering om 'duidelijk te maken dat het voornemen van deze wet schending van mensenrechten zou betekenen'. De Kamervragen zijn op 31 december jl. ingezonden en nog niet door minister Koenders beantwoordt.Canadese voorvechter homorechten overleden

Peter Corren, één van de voorvechters van de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht in Canada, is woensdag 30 december 2009 in zijn woonplaats Vancouver aan kanker overleden. Peter en zijn echtgenoot Murray Corren waren daarnaast minstens zo invloedrijk als het gaat om het bevorderen van homovriendelijk onderwijs.

Peter Cook en Murray Warren behoorden tot de eerste paren die in het huwelijk traden, waarna zij gezamenlijk de achternaam Corren aannamen. Samen waren zij verantwoordelijk voor de rechtszaak die leidde tot de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht in Canada in juli 2005. Peter en Murray Corren waren bijna veertig jaar samen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEmrt 2017       


dec 2019        lengte: 4 min.
Kort Nieuws

Redaktie, in op 15 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN IN NUMMER 222


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media