Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 827 people
86447 users - nu online: 827 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Voorzitter Inclusive Foundation vrijgelaten


door Redaktie in Algemeen , 10 maart 2010

This article is also available in English


Paata Sabelashvili, voorzitter van de Georgische holebi/transgenderorganisatie Inclusive Foundation, is na twee weken hechtenis weer vrijgelaten door de politie van Tblisi. Dat wordt gemeldt door ILGA-Europe, de koepel van Europese holebi/transgenderorganisaties, waarvan Sabeslashvili ook bestuurslid is.

Telefoons worden afgeluisterd

ILGA-Europe dankt alle organisaties en individuen die bijgedragen hebben aan de vrijlating van Sabelashvili. Daarbij heeft ook de Nederlandse ambassade een rol gespeeld. Ondanks het goede nieuws over de vrijlating van Sabelashvili is ILGA-Europe nog altijd bezorgd over de situatie in Georgië.
Bestuursleden Tinatin Japaridze en Eka Agdgomelashvilien van Inclusive Foundation worden nog altijd door de politie in de gaten gehouden en hun telefoons worden afgeluisterd.Georgië - Arrestatie voorzitter Inclusive Foundation.

Ook het kantoor van Inclusive Foundation staat onder politietoezicht. Paata Sabelashvili werd op 15 december jl. opgepakt tijdens een politieinval in het kantoor van Inclusive Foundation. Voor dit politieoptreden werd geen verklaring gegeven en ook geen huiszoekingsbevel getoond.


Op grond van de informatie die ILGA-Europe vanuit Georgië heeft kunnen krijgen, blijkt dat het politieoptreden onevenredig en volkomen onwettig genoemd kan worden. De agenten in burger hadden geen huiszoekingsbevel, weigerden zich te legitimeren en maakte ook niet duidelijk wat de reden voor hun inval was.

Geïntimideerd en uitgescholden

De aanwezige leden van Inclusive Foundation werden geïntimideerd en uitgescholden. Er werden foto's genomen van de aanwezigen en daarbij werd door de agenten gezegd dat die openbaar gemaakt zouden kunnen worden om daarmee hun seksuele gerichtheid bekend te maken. Hun bezittingen werden buiten hun gezichtsveld in een andere kamer onderzocht. Sinds de huiszoeking staan alle leden van Inclusive Foundation onder politietoezicht en worden hun gangen nagegaan.

Kort na zijn arrestatie heeft Paata Sabelashvili tegenover de politie het bezit van acht gram marijuana bekend. Over het vrijwillige karakter van deze bekentenis bestaat twijfel, omdat hij die gedaan heeft alvorens een advocaat te mogen spreken en enkel tegenover de agenten die het verhoor afnamen. Inclusive Foundation is een partnerorganisatie van COC Nederland in een internationaal project gericht op een aantal landen in Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal-Azië.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Voorzitter Inclusive Foundation vrijgelaten

Redaktie, in Algemeen op 11 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media