Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 830 people
86447 users - nu online: 830 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Advies voor mensen met hiv die reizen naar de VS


door Redaktie in Reizen en weekendtrips , 06 maart 2010

This article is also available in English


Vanaf 4 januari 2010 zijn de inreisbeperkingen van de VS opgeheven. Dat betekent dat je op zijn vanaf 7 januari zonder problemen en met je pillen naar de Verenigde Staten kunt reizen.
Het Aids Fonds en de Hiv Vereniging Nederland adviseren voor de zekerheid een telefoonnummer te noteren mochten er in de eerste weken toch nog problemen rijzen. Neem contact op met Immigration Equality: +1.212.714.2904. Of mail amorris@immigrationequality.org. Zij hebben bijstand toegezegd.


Grensbewaking is op de hoogte

Inmiddels behoort de Amerikaanse grensbewaking op de hoogte te zijn van het opheffen van de inreisbeperking voor mensen met hiv. Het ministerie DHS (Homeland Security) heeft daarvoor instructies gegeven aan de grensbewaking.

De Amerikaanse actiegroep 'Immigration Equality' bevestigt dit. Dus aan de Amerikaanse grens zou je vanaf 4 januari geen problemen behoren te hebben. Echter omdat je 72 uur vantevoren online toestemming moet aanvragen voor je reis naar de VS, kon je op zijn vroegst vanaf 7 januari zonder problemen de VS inkomen.

Stel hiv staat na 4 januari nog op de ESTA-vragenlijst?

Het aanpassen van websites kost tijd. Het is dus mogelijk dat je 'hiv-infectie' toch op de lijst aantreft. Vul in dat geval ‘nee’ in en niet 'ja'. De website bevat verouderde informatie, terwijl jij conform de nieuwe Amerikaanse regelgeving antwoord moet geven.

Deze wetgeving geeft aan dat hiv vanaf 4 januari niet meer gerekend mag worden tot besmettelijke ziekten die een groot volksgezondheidsprobleem vormen. Dat hiv nog wel in het rijtje staat van besmettelijke ziekten, doet daar aan niet af.


Stel je krijgt toch problemen bij immigratie?

Ook al sta je volledig in je recht, dan kun je op een grensambtenaar stuiten die zijn instructies niet leest, maar die je wel overijverig op hiv-infectie betrapt en je de toegang tot de VS ontzegt. Overkomt je dat? Laat je niet intimideren en je direct op de eerste vlucht naar Nederland zetten. Neem contact op met Immigration Equality: +1.212.714.2904. Of mail amorris@immigrationequality.org. Zij hebben bijstand toegezegd.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Advies voor mensen met hiv die reizen naar de VS

Redaktie, in Reizen en weekendtrips op 07 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN REIZEN EN WEEKENDTRIPSIN NUMMER 222


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media