Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 843 people
86447 users - nu online: 843 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Voorlichtingscampagne condoomgebruik jongens


door Redaktie in Algemeen , 04 maart 2010

This article is also available in English


Jonge jongens hebben vaak onveilige seks

Jonge jongens die nog maar kort uit de kast zijn als homo- of biseksueel, hebben vaak onveilige seks. Voorlichtingscampagnes over hiv en condoomgebruik zouden zich speciaal op deze risicogroep moeten richten. Dat adviseert psycholoog Dirk Franssens, die de afgelopen jaren voornamelijk via internet onderzoek heeft gedaan naar het seksuele gedrag van jonge homo’s en bi’s die minder dan een jaar geleden hun 'coming-out' beleefden.


43 procent gebruikt geen condoom

Meer dan de helft van de homo- en biseksuele mannen onder 25 jaar bezoekt dagelijks minimaal eenmaal een homosite, 45 procent van hen houdt daar zijn eerste sekspartner aan over en gebruikt geen condooms bij het eerste anale contact.

Uit eerder onderzoek bleek dat homo’s en bi’s die elkaar via internet leren kennen minder vaak condooms gebruiken, maar uit dit onderzoek bleek dat dit geen verschil maakt. Van wie daarna een vaste partner heeft, gebruikt 43 procent geen condoom. Ruim een derde van de jonge homo's met verschillende vaste sekspartners en homo- en biseksuelen met wisselende contacten blijft onveilig vrijen.


De meesten ontdekten op 13- of 14-jarige leeftijd dat ze homoseksueel waren

In het algemeen vrijt een kleine 40 procent van de homoseksuelen tussen 16 en 25 jaar zonder condoom, met het risico hiv te krijgen en te verspreiden. De deelnemers aan het onderzoek van Franssens aan de Universiteit van Maastricht hebben op internet drie jaar lang elke zes maanden vragenlijsten ingevuld.

De groep bestond voornamelijk uit autochtone Nederlandse jongens van gemiddeld 19 jaar, van wie een groot deel nog thuis woont. De meesten ontdekten op 13- of 14-jarige leeftijd dat ze homoseksueel waren.

Een kleine 20 procent beschouwt zichzelf als biseksueel. Het eerste seksuele contact met een man is vaak niet gepland. Dirk Franssens deed zijn onderzoek Sexual risk behavior and mental health of young gay menwaarop hij deze maand promoveert aan de Universiteit van Maastricht, samen met het Aids Fonds.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Voorlichtingscampagne condoomgebruik jongens

Redaktie, in Algemeen op 05 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media