Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1036 people
86447 users - nu online: 1036 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Paul Freeman’s mannenvangst in Australië’s achterland


door Rob Blauwhuis in Films & boeken , 16 januari 2010

This article is also available in English


In het verleden hebben we in deze kolommen verschillende malen aandacht besteed aan delen uit de Bondi-reeks van de Australische fotograaf Paul Freeman. Na vier boeken lang een loflied te hebben aangeheven op prachtige - maar niet op een fotomodelachtige wijze - mannen (en dat hoeft in dit geval niet tussen aanhalingstekens) in de stedelijke omgeving van Sydney, vond Freeman het echter tijd van locatie te veranderen en trok naar het afgelegen platteland van Australië.

Hoe hij het klaarspeelt is me een raadsel, maar ook daar stonden heren om van te watertanden groepsgewijs te wachten om door hem vereeuwigd te worden. Freeman toont in deze foto’s geen kleffe metroseksuele chique, maar kerels die met noeste arbeid op de boerderij hun brood verdienen. Kleding vormt daarbij vaak een onnodige behindering en de zon en eerlijk zweet bieden overdadig warmte, en als die toch niet voldoende is dan vinden ze die warmte altijd nog in elkaars intieme kameraadschapBij het bladeren in beide delen van Outback ontstond bij mij, die altijd beweert dat natuur prachtig is zolang je die op het televisiescherm kunt bewonderen, een hevig verlangen naar het platteland te verhuizen, want als mannen de schapen moeten scheren dan hebben ze geen tijd of zin hun borsthaar te scheren. (Overigens toonde Freeman ook al in zijn Bondi-boeken dat hij de schoonheid van eerlijke lichaamsbeharing weet te waarderen, waarmee hij velen aan zich heeft verbonden, die het hedendaagse scheerfanatisme een doorn in het oog is.) En echte arbeid maakt het overbodig in de sportschool plastic spierbundels te kweken.Als het werk gedaan is, biedt de rust van het platteland echter ook alle mogelijkheden de fantasie volop de vrije loop te laten en - mannen blijven mannen! - het kan niet uitblijven dat die soms perverse vormen aanneemt. In Outback staan dan ook een paar prachtige foto’s van een jongeman die door twee kompanen met ruw touw vastgebonden is, als een schaap dat naar de slachtbank wordt gevoerd (en in de context van het boek kan deze slachtpartij maar één vorm aannemen, waarbij het mes een mes van vlees is dat met volle hardheid het lichaam binnendringt).

In het tweede boek, Outback: Currawong Creek, ontbreekt deze licht-perverse speelsheid en geven de mannen zich aan onschuldiger vertier in de vrije natuur over, maar ook daarbij bieden ze volop kijk- en fantaseergenot.
De goede verstaander zal begrijpen dat het bovenstaande met een korreltje zout moet worden genomen, want of deze mannen echt ruwe boerenhanden hebben is de vraag. Maar lekkere kerels zijn het, en dat zijn ze! Wie niet genoeg kon krijgen van de Bondi-kanjers, moet zich zeker ook deze smakelijke viriliteit uit Australië’s Outback niet laten ontgaan.
www.paulfreeman.com.au/
Paul Freeman, Outback: Currawong Creek, 2009, ISBN 9780980667509, in Nederland verkrijgbaar bij Intermale, Amsterdam
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROB BLAUWHUISMEEST GELEZEN VAN ROB BLAUWHUIS

Paul Freeman’s mannenvangst in Australië’s achterland

Rob Blauwhuis, in Films & boeken op 18 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media