Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1140 people
86414 users - nu online: 1140 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point - Trek op die muur


door Eric Rozenboom in Columns & Opinie , 05 januari 2010

This article is also available in English


To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie www.pinkpoint.org

Dat we in Amsterdam blij mogen zijn met het bestaan van Pink Point of het “openlijk” homoseksueel kunnen zijn, werd mij laatst weer op een pijnlijke manier duidelijk toen ik met mijn reispartner op vakantie was in Oberwesel. Een plaatsje langs de Rijn met als hoogtepunt het vuurwerk Rhein Im Flammen tijdens het jaarlijkse wijnfeest.


Op zaterdagavond zaten we dan ook samen in een volgestopte boot aan lange rijen tafels te wachten tot het vuurwerk ontstoken zou worden en om iets te eten.
Aangezien het wijnfeest vroeg begint, uurtje of 12.00, zat bij ons de sfeer er al goed in. Ik SMS-te mijn tafelgenoot dat de heer naast mij even zijn incontinentiemateriaal moest checken omdat hij zo stonk, waarop mijn vriend terug SMS-te dat het aan zijn kant, waar de echtgenote van de heer zat, niet veel beter was. Lachend namen we nog een wijntje en ineens richtte de tafeldame het woord tot ons.


Verdorie, schoot het door mijn hoofd, het zijn Nederlanders. “Mag ik jullie wat vragen?” “Lieverd, alles behalve mijn pincode, want die weet ik na al die wijn niet meer.” “Ja, jullie moeten begrijpen, ik bedoel het niet kwaad.” Waarom weet ik dan meteen welke kant deze vraag op gaat? “Maar zijn jullie homoseksueel?”

Bijna kirrend wist mijn vriend een “JOH!” uit te proesten en ook ik lag half onder de tafel van het lachen. Hoe zou ze dat nou gemerkt hebben? De man van het echtpaar gaf aan dat hij er helemaal niks op tegen had, het was alleen zo jammer dat wij niet normaal deden. “Ja,” zei zijn vrouw, “als je nou normaal zou doen is er niks aan de hand, maar je praat met zo’n hoge stem!”

Mijn tafelgenoot antwoordde, inmiddels twee octaven hoger in plaats van lager: “Lieverd, zo praat ik nou éénmaal!” Ik probeerde het gesprek nog een beetje te redden door tegen mijn, inmiddels ook sterk naar zweet ruikende, tafelgenoot te zeggen dat er voor mij aan heteroseksualiteit niks normaal is en het voor mij zelfs erg abnormaal is.

Het gesprek was echter niet meer te redden en vlug schakelde de echtgenote over op het vertellen van verhalen over hun vakantietochtjes met de auto, terwijl manlief geen twee volzinnen meer gezegd heeft. Alsof we daarop zaten te wachten. Ik was al lang blij dat het eten gebracht werd en dat we zo snel mogelijk naar boven konden om van het uitzicht te genieten.

Nu zit ik lekker in de regen, in mijn eigen vertrouwde Pink Point-kiosk, in mijn eigen vertrouwde stad, waar ik vaak op afgeef dat er weer geen fuck te doen is! In mijn hoofd de zin uit Priscilla, Queen of the Dessert. “I often wonder if the walls around the city prevents them from getting in or us from getting out.”
“Lieverd, trek op die muur,” gilde mijn reisgenoot aan het eind van de reis in het vliegtuig.

GERELATEERDMEER VAN ERIC ROZENBOOMMEEST GELEZEN VAN ERIC ROZENBOOMjul 2018       


jul 2017       


jul 2019       
Pink Point - Trek op die muur

Eric Rozenboom, in Columns & Opinie op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media