Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1137 people
86414 users - nu online: 1137 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Cleveland verkozen tot gaststad van de Gay Games 2014


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 01 januari 2010

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Op 29 september werd Cleveland, Ohio, in Keulen door de Federatie van Gay Games (FGG) gekozen als gaststad voor de Gay Games van 2014. Zoals we allen weten zijn de Gay Games het grootste sportieve en culturele evenement ter wereld voor de homo-gemeenschap en men verwacht dan ook dat ze de plaatselijke economie een impuls zullen geven van meer dan zestig miljoen dollar.

De bekendmaking door de FGG sluit een locatie-selectieprocedure af, die een jaar duurde en die een hoogtepunt bereikte in formele presentaties door de geïnteresseerde steden tijdens de vergadering van de FGG-leden in Keulen, waar de Gay Games in 2010 worden georganiseerd. Boston en Washington behoorden ook tot de finalisten.

Joe Cimperman, gemeenteraadslid in Cleveland, en Valarie McCall, chef bestuurlijke aangelegenheden van Cleveland, namen, tezamen met vertegenwoordigers van de Cleveland Synergy Foundation, Positively Cleveland, Akron/Summit Convention & Visitors Bureau en Continental Airlines deel aan de presentatie bij de FGG.


“De stad Cleveland is bereid de welkomstloper uit te rollen voor de homo-atleten, hun familie en toeschouwers vanuit de gehele wereld,” zei burgemeester Frank G. Jackson. “Fans van de Gay Games zullen ontdekken dat Cleveland een geweldige stad is om sport en cultuur te vieren en dat we beschikken over voortreffelijke middelen en voorzieningen, waarvan ze kunnen genieten. De sportieve en culturele omgeving hier is een waarlijk unieke beleving van Cleveland, en één die ze nog jarenlang zullen koesteren.”

“We zijn buitengewoon vereerd en vergenoegd dat Cleveland is uitverkoren de Gay Games 2014 onderdak te bieden,” verklaarde W. Doug Anderson, woordvoerder van de Cleveland Synergy Foundation, de organisatie die het bod heeft voorbereid.

“Het is werkelijk een privilege Dr. Tom Waddell’s erfenis en visie voort te zetten in onze stad – een buitengewoon enthousiaste sportstad - waar de leidende principes van individueel het beste, inclusiviteit en deelname hoog worden gehouden. We zijn ook verheugd dat we in aanmerking kwamen en zelfs werden geselecteerd terwijl twee van de geweldigste steden ter wereld – Boston and Washington – ook in de race waren en we waarderen de ondersteuning van beide steden hogelijk als Cleveland de Gay Games in 2014 organiseert.”

“Cleveland liet de Federatie van Gay Games zien dat zij de missie van de Gay Games en onze principes van ‘Deelname, Inclusiviteit, en Individueel het beste’ begrijpt,” oordeelden Kurt Dahl (Chicago) en Emy Ritt (Parijs), co-voorzitters van de FGG. “We waren hogelijk onder de indruk van de faciliteiten en infrastructuur, de wijdverbreide publiekssport, hun financiële plannen and de ervaring van de stad met het organiseren van grootschalige sportieve en culturele evenementen.”

Het bod de Gay Games te organiseren werd versterkt door de krachtige ondersteuning van zowel Cleveland als Akron. De goedkeuring op 14 september door de gemeenteraad van Cleveland van besluit #1260-09 – dat 700.000 dollar voor de Gay Games garandeert - en de toezegging van 100.000 dollar voor marketing en promotie van het evenement door het Akron/Summit Convention & Visitors Bureau, draagt bij aan de 4,5 miljoen dollar aan financiële ondersteuning die de Cleveland Synergy Foundation verwacht te zullen ontvangen voor het evenement. Dit pakket van financiële steun omvat verder donaties, subsidies en ondersteuning in natura.

“Het Akron/Summit Convention & Visitors Bureau is opgewonden de Gay Games 2014 te ondersteunen,” verklaarde directeur Susan Hamo. “Dit is voor onze regio een uitzonderlijke gelegenheid internationale erkenning in de wacht te slepen en als een bestemming van wereldklasse te worden beschouwd.”

Daarnaast toonden prominente bondgenoten in het bedrijfsleven, waaronder Continental Airlines, belangrijke ondersteuning voor een sleutelaspect van de Gay Games – reizen - dat op significante wijze deelname aan de Gay Games beïnvloedt; sleutel voor een succesvol evenement.

“We zijn verheugd de reispartner van de Gay Games te zijn en kijken ernaar uit de wereld in 2014 naar Cleveland en Akron te brengen,” deelde Evan Koppel, Regionale Directeur Verkoop van Continental Airlines, mee. Cleveland’s Gay Games IX Sports & Cultural Festival zijn gepland van 9 tot en met 16 augustus 2014.

Foto: Browns Stadium in Cleveland, waar de openings- en sluitingsceremonie zullen plaatsvindenHet achtdaagse evenement zal dertig sporten omvatten en vier culturele onderdelen, een Openings- en Sluitingsceremonie in het Browns Stadium van Cleveland en publieks- and culturele manifestaties verspreid over het gehele stedelijke gebied van Cleveland en Akron. De Gay Games genereren gewoonlijk een geschatte economische impuls van vijftig tot tachtig miljoen dollar voor de gaststad, bovenop een significante toename van de voordelen die de toeristische zichtbaarheid langdurig opleveren.

De Gay Games zijn een vierjaarlijks sportief en cultureel festival dat in 1982 werd gegrondvest door de Olympische decatleet Dr. Tom Waddell. De Gay Games, die soms wel 12.000 deelnemers trekken - meer dan de Olympische Spelen -, werden eerder georganiseerd in San Francisco (1982, 1986), Vancouver (1990), New York (1994), Amsterdam (1998), Sydney (2002), en Chicago (2006).
De Gay Games van 2010 zullen plaatsvinden in Keulen van 31 juli tot 7 augustus 2010 (www.games-cologne.com).GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Cleveland verkozen tot gaststad van de Gay Games 2014

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 03 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media