Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1137 people
86414 users - nu online: 1137 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel - Jonge Jongens


door De Ket in Columns & Opinie , 28 december 2009

This article is also available in English


Lieve Noorderburen,

Onze zuiderburen hebben nu plots een probleem met een passage uit de autobiografie van de huidige minister van Cultuur, Frédéric Mitterrand. De man mag dan wel de neef zijn van de intussen overleden Franse president François Mitterrand, in zijn biografie heeft hij het over zijn voorkeur voor de betaalde liefde van “jonge jongens” in Thailand.


Het moment van de hetze is niet toevallig. De biografie dateert al van enkele jaren geleden en zelfs de huidige president Nicolas Sarkozy zei toen vol lof te zijn over de openheid waarmee Frédéric Mitterrand zijn privé-leven uit de doeken deed. De nogal impulsieve reactie van Mitterrand op de voortvarende en gemediatiseerde arrestatie van de wereldberoemde regisseur Roman Polanski in Genève heeft blijkbaar een verkeerd effect gegenereerd.

Mitterrand fulmineerde voor de tv-camera’s en riep in niet mis te verstane bewoordingen dat de zonde van Polanski al lang verjaard is en dat hij het slachtoffer financieel heeft gecompenseerd. Meer zelfs, het slachtoffer – nu een gelukkige moeder – beweert Polanski al lang vergeven te hebben. Mits de betaling van een niet-onaanzienlijk bedrag aan zwijggeld uiteraard. Die uithaal van Frédéric Mitterrand is blijkbaar bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat geschoten.


Toen meer en meer duidelijk werd dat Polanski wel degelijk schuldig was bevonden en de benen nam voor de rechter de strafmaat kon voorlezen, verstomden de briesbuien van Mitterrand, en met hem van het hele Franse politieke establishment.

Toegegeven, Polanski is een uitstekende regisseur en een onmiskenbaar fenomeen in de jongste decennia van de film. En net zoals andere pedofielen, ervoer ook hij de zwakheid van het vlees om zich te vergrijpen aan zijn dertienjarige slachtoffer. Mitterrand liet zich wellicht leiden door de meesterprestaties van de man die een veilige thuishaven had gevonden in Frankrijk om zo de verdediging van de regisseur op zich te nemen

Toen het tij zich enkele weken tegen Mitterrand begon te keren, schreeuwde hij luidkeels dat hij “geen pedofiel is.” Gek genoeg gebruikte hij zelf dit woord, zonder dat iemand dat ooit in de mond genomen had. Dat stelde hem in een nog kwader daglicht.

Of hij nu wel of niet een pedofiel is, het feit dat hij naar Thailand trekt om daar betaalde liefde en seks te hebben met “jonge jongens” doet aan de verdenkingen aan zijn adres geen goed. Pedofielen zoeken vaker veilige en exotisch verre havens op in de hoop te ontsnappen aan de politiediensten en gretig met geld zwaaiend als het toch eventjes misloopt.

Wat pedofielen ook vaak doen is het voor elkaar opnemen, en als het even kan ook in het openbaar. Wie zich vergrijpt aan jongens (of meisjes) ziet in zijn daden geen enkel probleem. Dat het slachtoffer ermee instemde is een vaak aangehaald excuus. En dat de jonge kinderen er plezier aan beleven halen enkel de meest perverse pedofielen naar boven als ze zich – vaak met de moed der wanhoop – proberen goed te praten.

Betaalde seks is ook in onze contreien terug te vinden, zeker in Frankrijk. Het volstaat het internet af te speuren of de lokale gay-magazines in Parijs erop na te slaan. Ook “jongere” mannen staan daarin, maar uiteraard alleen maar meerderjarig. Voor de anonimiteit moet hij ook niet naar Thailand gaan. In heel Frankrijk (en ver daarbuiten) heeft Frédéric Mitterrand nooit een geheim gemaakt van zijn homoseksuele voorkeur. Over de “jonge jongetjes” had hij het pas veel later.

Er is weinig verbeelding nodig om te weten wie naar waar op vakantie trekt om aan zijn (of desgevallend aan haar) trekken te komen. Wie seks zoekt met meerderjarigen kan zich de moeite besparen van een duur vliegticket en zijn geld uitgeven aan gogoboys die hun diensten in onze reclamebladen uitvoerig aanbieden.

Benieuwd of de Franse minister van Cultuur nog op zijn troon zit als deze editie van Gay News in jullie brievenbussen is terechtgekomen...

Je toegenegen,

De Ket

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel - Jonge Jongens

De Ket, in Columns & Opinie op 28 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media