Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1140 people
86414 users - nu online: 1140 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Boyzone zanger Stephen Gateley (33) overleden


door Redaktie in Media & entertainment , 18 december 2009


De zanger van de Ierse band Boyzone, Stephen Gateley, is tijdens zijn vakantie op Mallorca op zaterdag 10 oktober plotseling overleden. Een vriend van de zanger zou verklaard hebben dat Gately na het uitgaan in slaap was gevallen en niet meer wakker werd.

Er zijn geen verdachte omstandigheden rond de dood van zanger. Dat meldde de Spaanse politie de volgende dag. Over de doodsoorzaak is echter nog niets bekend.


Zoals meer jongensgroepen rond die tijd was ook Boyzone samengesteld door een platenmaatschappij. Hun debuutsingle uit 1993, Working my way back to you, werd een grote hit in Ierland. In 1994 volgde het succes in andere Europese landen met het nummer Love me for a reason.

Razend populair

Na het uiteenvallen van Take That werd Boyzone de populairste jongensgroep. De groep scoorde nog verschillende grote hits, zoals Key to my life, So good, Father and son en Words. Hun grootste succes was No matter what, dat in Nederland zeven weken op nummer 1 stond.

Gately was samen met Ronan Keating leadzanger bij de in de jaren negentig razend populaire jongensgroep. De band scoorde zes nummer één hits in Groot-Brittanië. De vier overgebleven groepsleden verklaarden ''helemaal kapot te zijn'' van de dood van Gately. Alle bandleden zijn richting Malorca vertrokken.


Uit de kast

In 1999 kwam Gately er voor uit dat hij homo is in een interview met dagblad The Sun en dat zorgde voor de nodige sensatie in de muziekwereld. Vrijwillig was deze onthulling echter niet, hij werd hiertoe min of meer gedwongen omdat een kennis dreigde dat naar buiten te brengen. De zanger had destijds een relatie met de Nederlander Eloy de Jong van de jongensband Caught in the act.Na het einde van deze relatie trouwde hij in 2006 met Andrew Cowles.


Toen Boyzone in 2000 uit elkaar ging was Gately de eerste die een solocarrièrre begon. Hij bracht een album uit getiteld New Beginning. Later maakte hij furore als musicalster. Hij speelde onder meer in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en The Wizard of Oz.

Op 16 november 2007 gaan de jongens na zeven jaar weer samen optreden tijdens het televisieprogramma Children In Need van de BBC. In 2008 werd een Greatest-Hits album uitgebracht, getiteld No Matter What... Back Again.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEfeb 2017        lengte: 4 min.


feb 2016        lengte: 5 min.


aug 2015        lengte: 4 min.
Boyzone zanger Stephen Gateley (33) overleden

Redaktie, in Media & entertainment op 18 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 219


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media